Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

I think this is an option, what do you think?

It’s In Our Nature

Project Hortum by Pepijn Zuiderveld

I think this is an option, what do you think?

HKU Class of 2021

Klimaat is een belangrijk thema bij veel pas afgestudeerde studenten van HKU. Onderwerpen als het stijgende water, droogte, bosbranden, voedselverspilling, de kledingindustrie, milieu, opwarming van de aarde… enzovoorts.

We hebben een groep van alumni geselecteerd waarbij je duidelijk ziet hoe zij zich verhouden tot deze grote complexe kwesties. Waar begin je? Bij iets wat je heel eenvoudig nu kan doen? Het subthema van de Dutch Design Week, It’s In Our Nature, is dan ook het thema waar wij onze selectie in herkennen. Hoe kunnen we herstellen, oplossen? Het is in onze natuur om te ontwikkelen.

In deze tentoonstelling zijn ideeën, overwegingen en methodes niet alleen te zien, maar richten we ons op het overdragen ervan. Hiermee blijft het niet bij de bedenker, maar neemt de bezoeker deel aan het werk of neemt het mee naar huis. Het is hiermee geen statische expositie, maar een directe uitnodiging aan de bezoeker om over te gaan tot actie: ‘I think this is an option, what do you think?’

HKU Alumni

Tijdens de Dutch Design Week zijn de volgende projecten van HKU alumni te zien:

Project Hortum van Pepijn Zuiderveld
Custom Nature van Rayn (Q.M. Inchauste Callahuara)
The Verge van Nuriya Bouwman
Re-empowerment van Kaatje van Wijk
The Collective Imagination van Isabela Verhagen
HOUT-baar van Ellen Bloo

Over HKU

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) onderscheidt zich met hoger onderwijs in de kunsten en media. We zijn een drijvende kracht in opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie en een van de grootste opleidingsinstituten voor kunst en cultuur in Europa. HKU telt negen schools met in totaal 4400 studenten: Beeldende Kunst, Design, Muziek en Technologie, Games en Interactie, Kunst en Economie, Media, Utrechts Conservatorium, Theater en Creative Transformation.

Custom Nature by Rayn (Q.M. Inchauste Callahuara)

The Verge by Nuriya Bouwman

Re-empowerment by Kaatje van Wijk

The Collective Imagination by Isabela Verhagen

Strijp-S area, Klokgebouw | Hall 2, Klokgebouw 50 , Map No. B1
Map wordt geladen...