Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) VISSER & MEIJWAARD in collaboration

Ontwerpen van ontwerpstudio Visser & Meijwaard in samenwerking met onze partners Linteloo, Pulpo Products, Moooi Carpets, Esmé Hofman & van Tetterode

Dit project was onderdeel van DDW 2021
'Craftwork' by Visser & Meijwaard — © Ronald Smits

Met trots presenteert Visser & Meijwaard een overzicht van onze meest recente werken tijdens de Dutch Design Week 2021. De tentoonstelling beslaat de volledige begane grond van het Albert van Abbehuis en toont de diversiteit aan materialen en technieken die we binnen onze collecties toepassen.

Door samen te werken stellen we een kader. Wij gedijen binnen de grenzen van het mogelijke.

Het ontwikkelen van een product in samenwerking met derden is een proces waar wij van genieten. Door krachten te bundelen met specialistische partners creëren we een vernieuwende benadering ten aanzien van het ontwerpproces. Onze studio werkt al enkele jaren samen met een breed scala aan partners, altijd op zoek naar tijdloos design. Geïnspireerd door het DNA van een designlabel of de eigenschappen van een ambacht ontstaat er een uniek ontwerp.

Samen met Esmé Hofman en van Tetterode ontwikkelde Visser & Meijwaard 'Craftwork', een serie lampen waarin we vlechtwerk combineren met kleurrijk mondgeblazen glas, die onze eigentijdse visie op deze prachtige ambachten visualiseert.

In samenwerking met Linteloo lanceren we ‘Phoenix’, een collectie lampen opgebouwd uit mondgeblazen gemarmerde glaselementen, een effect dat ontstaat door tijdens het productieproces oxiden toe te voegen.

In samenwerking met Pulpo presenteren we nieuwe kleurstellingen van onze architectonische ‘Lyn’-kasten en keramische ‘FG’-vazenserie.

Visser & Meijwaard lanceert tapijt collectie ‘Lint’ voor Moooi Carpets. Zijden linten geweven in een kleurrijk grafisch patroon zorgen voor een gewaagd lijnenspel.

'Lyn' cabinet by Visser & Meijwaard for Pulpo

Phoenix by Visser & Meijwaard for Linteloo — © Linteloo

'FG' vases by Visser & Meijwaard for Pulpo — © Visser & Meijwaard

Lint carpet by Visser & Meijwaard for MoooiCarpets