Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) What if Lab: wellbeing in the city

Doorbreek de 'bubbel' en ontwerp dé ontmoetingsplek van de toekomst

Dit project was onderdeel van DDW 2021

Verandering van de wereld om ons heen was nog nooit zo actueel. Juist nu willen we ons verbonden voelen. Niet online, maar buiten, mét elkaar. Een echte connectie tussen mensen, generaties en bubbles. Daar kunnen wij alle inzichten bij gebruiken. Daarom organiseren we de Sweco Design Challenge.

Wat lonkt en linkt?

De ruimtelijke consequenties van de pandemie zijn voelbaar en zichtbaar. Daar waar groepen zich terugtrekken, ons lontje korter is of onze hang naar verbinding juist weer groot is, is veel ruimtelijke complexiteit. Wat mag? Wat kan? Wat lonkt en linkt? Zodat we elkaar niet alleen via interactief ontmoeten, omgeven door afstand, maar juist de échte verbinding weer aangaan. Dat is geen pleidooi voor luchtfietserij, maar een oproep voor nieuwe concrete ideeën. Die we buiten, met onze klanten, kunnen gaan realiseren.

Nieuwe invalshoeken

En daar zoeken wij – als Europa’s grootste ingenieursadviesburo- nieuwe invalshoeken voor. Dat vraagt om mensen die van nature buiten lijntjes, hokjes en vastomlijnde ideeën denken. En de grenzen van technische mogelijkheden opzoeken. De challenge biedt drie ontwerpers de kans hun visie en oplossing uit te werken voor dé ontmoetingsruimte van de toekomst. Sweco helpt deze inzichten scherp te krijgen, geeft technische adviezen en draagt praktijkvoorbeelden aan. Samen sterk dus.