Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

BYOR | Build Your Own Robot

Upgrade je knutselwerk met de simpele elektronica van BYOR!

Nina (8) present her disco-diving board — © Remco Nagtzaam

BYOR is een set elektronica waarmee kinderen hun knutselwerk kunnen upgraden tot echt werkende robot (of iets heel anders). Ze gebruiken oud papier en ander afval in combinatie met de simpele BYOR-electronica om hun zelfbedachte creaties tot leven te wekken. Creatief, technisch en duurzaam!

Een zelfbedachte interactieve creatie bouwen was nog nooit zo makkelijk!

Met BYOR (Build Your Own Robot) bouw je zelf snel een werkende robot, apparaat of kunstobject. Voeg de gemakkelijk te gebruiken elektronische onderdelen van BYOR toe aan je knutsel of bouwwerk en breng je creatie tot leven.

Er zijn verschillende sensoren, lampjes buzzers en motortjes. Een robot bouwen was nog nooit zo makkelijk! Gebruik gerecyclede materialen zoals oud papier, oude verpakkingen en verschillende knutselmaterialen om het bouwwerk helemaal eigen te maken.

Als de creatie klaar is kan je deze zelfs programmeren door het toevoegen van de Micro:Bit. Met BYOR leer je alles over ontwerpen, programmeren en hergebruik op de meest actieve en leukste manier!

Meer informatie op www.byor.nl.

Play video
Play video

Over Teun van Roessel

Designer en ondernemer Teun van Roessel wil kinderen leren over duurzaamheid en techniek op de meest creatieve manier. Om de moeizame gedragsverandering bij volwassenen voor te zijn en kinderen direct de juiste mindset wat betreft duurzaamheid aan te leren is BYOR (Build Your Own Robot) in het leven geroepen! Een set simpele, herbruikbare elektronica die ontworpen is om in te worden gebouwd in oud papier en ander afval-materiaal.

Boy working hard on a creation during a workshop — © Remco Nagtzaam

BYOR Workshop in full swing! — © Remco Nagtzaam

Station area, Spoor K, Fuutlaan 14K , Map No. D11
Map wordt geladen...
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig