Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

Burned Collection

Burned, een collectie van metalen meubels gecreëerd door hitte.

Burned Vases — © Lisa Klappe

Luuk van Laarhoven onderzoekt hoe metaal reageert wanneer het in aanraking komt met hitte. Tijdens dit natuurlijke proces veranderen de eigenschappen van het staal waardoor er een palet van kleuren tevoorschijn komt. De Burned Collectie is het resultaat van dit onderzoek.

Hitte als kleur bron

Om de eigenschappen van de metalen elementen te begrijpen zijn er experimenten gedaan met verschillende metalen en met verschillende technieken zowel handmatig als mechanisch. Door het staal te verhitten ontstaat er een oxidatieproces, dit proces laat een palet van verschillende kleuren achter.

Afhankelijk van de staalsoort, de temperatuur en de tijd van het verhitten komt er een bepaalde kleur naar voren. Door deze drie elementen steeds te veranderen ontstaan er verschillende kleuren in verschillende patronen.

Dit onderzoek heeft een methodologie gecreëerd waarmee constant en voorspelbaar gewerkt kan worden. Dit heeft zich geuit in de Burned collectie.

Over Studio Luuk van Laarhoven

Studio Luuk van Laarhoven werkt met projecten die hun oorsprong vinden in landschappen, natuurlijke processen en pure materialen, worden geanalyseerd en vertaalt in objecten en producten.

Met een hang naar ambacht en het maak proces wordt alles binnen de studio gerealiseerd.

Burned collection stage 01 — © Lisa Klappe

Burned collection stage 02 — © Lisa Klappe

Burned cabinet tall

Other area, Pennings Foundation, Geldropseweg 63 , Map No. X2
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig