Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

FLOW STATE

Werk in uitvoering over alleen-zijn en eenzaamheid

FLOW STATE

FLOW STATE is een tentoonstelling-in-ontwikkeling en presenteert 't artistiek onderzoek van 3e jaars studenten Fontys ARTCODE in Tilburg. Met visuele, ruimtelijke en/of performative elementen hebben ze hun persoonlijke ervaringen met alleen zijn en eenzaamheid vertaald naar interactieve installaties

presentatie van een artistiek onderzoek naar eenzaamheid en alleen zijn

Dutch Design Week vormt het middelpunt in dit 14 weken durende studioproject en zal de eerste keer zijn dat de studenten hun werk tentoonstellen. Met de lessen die ze leren tijdens DDW gaat het project nog zeven weken door en sluit af tijdens de Nacht van de Kunsten in December.

Listen to the People’ behandelt intrigerende verhalen over discriminatie waarin gevoelens van sociale onrechtvaardigheid en de redelijke behoefte gehoord te worden. De artistieke spiegels zijn een abstracte connotatie van emoties van de mensen die hun ervaring hebben gedeeld. We hebben iemands oprechte emoties gevisualiseerd terwijl ze, hun eigen persoonlijke ervaring met discriminatie deelde. Als je goed luistert, zou je intuïtief kunnen herkennen wat ze hebben ervaren. We hebben geluisterd en bedachtzaam ontworpen met de moedige mensen in gedachten.

Warda Oukari / Isis Peene /Lisa Machielse/Sarah Rossenrath

1. Before Thinking

Existentiële eenzaamheid is noodzakelijk om achter je ware zelf te komen. Je betreedt de wereld alleen en verlaat deze weer met niemand anders dan jezelf. Als je jezelf zou afleiden van dit onontkoombare gegeven, zal de betekenis van het leven voor je wegvallen. Dit leidend tot persoonlijke vervreemding van de realiteit. Pas wanneer je de behoefte loslaat om deze crisis te ontkennen, zal je erachter komen wie je werkelijk bent.

Sebastiaan Schoonen / Charlotte Biezen / Vic Raaijmakers

3. Perceived Isolation / 4. Face of Technology

3. Perceived Isolation is een Virtual Reality ervaring dat probeert de ervaringen van iemand die eenzaam is over te brengen. Simpele taken zoals uit bed gaan of je kamer verlaten is overweldigend voor eenzame mensen. Het is lastig deze gevoelens te begrijpen wanneer je het zelf niet hebt ervaart. Perceived Isolation probeert deze ervaring tastbaar te maken en creëert begrip tussen mensen die deze gevoelens hebben en mensen die dit niet meemaken.

Tim Nonnekens / Polly Bouten / Niene Obbens


4. Face of Technology

Kunstmatige intelligentie word steeds meer toegepast in onze dagelijkse apparaten, we beschouwen het bijna als een mens. Maar in hoeverre kan deze technologie onze emoties inschatten?

Met onze installatie tonen wij via gezichtsherkennings-software emoties die momenteel nog onmogelijk af te lezen zijn door software. Hiermee stellen we de vraag ook aan de bezoeker: kan kunstmatige intelligentie al onze emoties herkennen en aflezen?

Lotte Tonneijk/ Emma van de Ven / Ceyda Nur Yilmaz

Over Fontys ArtCoDe

Fontys ArtCoDe is een vierjarige bacheloropleidng aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten en onderzoekt het opkomende veld van experience design
Centre area, Heuvel Galerie 239, Heuvel Galerie 239, 1e verdieping , Map No. C20
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk