Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) 15 years of Vij5

Let’s blow out some candles!

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Vij5 Showroom — © Vij5

Omdat Vij5 15 jaar bestaat, hebben we alle ontwerpers waarmee we samenwerken uitgenodigd om een ‘navulbare kaars’ te ontwerpen. 18 ontwerpers reageerden op de briefing en een overzicht van hun ontwerpen zal tijdens DDW 2021 te zien zijn in de Vij5 showroom. Een must-see voor elke designverzamelaar!

15 jaar Vij5 – Let’s blow out some candles!

Omdat Vij5 15 jaar bestaat, hebben we alle ontwerpers waarmee we samenwerken onder de Vij5-collectie uitgenodigd om een ‘navulbare kaars’ te ontwerpen. 18 ontwerpers reageerden op de briefing en een overzicht van hun unieke ontwerpen zal te zien zijn in de Vij5 showroom tijdens DDW 2021. De ontwerpers kregen carte blanche waardoor hun verschillende handschriften goed naar voren komen in het eindproduct. De tentoonstelling zal daarom een breed scala aan persoonlijke interpretaties tonen en tegelijkertijd een interessante eenheid vormen, net als de Vij5-collectie.

Een 'navulbare kaars' is een vorm/container die gemakkelijk kan worden (her)gevuld met vloeibaar kaarsvet om een kaars te vormen. Na het opbranden van de kaars, kan de gebruiker via onze webshop een navulset kopen en de houder zelf opnieuw vullen. Voor dit project werken we met koolzaadwas: een lokaal, veilig en gemakkelijk te verwerken product als duurzaam alternatief voor paraffinekaarsen.

Voorafgaand aan DDW zullen we proberen van elk ontwerp een kleine productieserie te maken, zodat de kaarsen tijdens DDW gekocht kunnen worden. Een selectie van alle inzendingen wordt mogelijk een vast onderdeel van de Vij5 collectie.