Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Design Intelligence Award

Op de DDW 2021 biedt de Design Intelligence Award een platform aan Nederlandse inzendingen uit 2021 en eerdere prijswinnaars om hun werk te exposeren

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Design Intelligence Award 2021 entries — © Stichting Design Promotion in China and Europe

De Design Intelligence Award is de eerste internationale academische prijs in Industrial Design die in 2015 is opgericht door de China Academy of Art. Voor de zesde editie, werden ontwerpers en bedrijven uit zowel Nederland als het buitenland opgeroepen om hun werken en projecten in te sturen.

Design Intelligence Award 2021 presenteert Nederlandse inzendingen 2021 en eerdere prijswinnaars

Op de Dutch Design Week 2021 viert de Design Intelligence Award (DIA) de verbeeldingskracht en inventiviteit van ontwerpers en ondernemers. In de afgelopen jaren heeft de DIA meer dan 30.000 uitstekende werken verzameld in vier categorieën: industriële apparatuur, levende wijsheid, culturele innovatie en digitale economie uit 61 landen. De DIA biedt een platform om de internationale handel te versnellen, netwerkmogelijkheden te bieden en commerciële kansen voor ondernemingen te openen.

Tijdens de DDW toont de Design Intelligence Award en de Stichting Design Promotie in Europa en China een selectie van de Nederlandse inzendingen van dit jaar en eerdere prijswinnaars. Deze projecten blinken uit op de evaluatiecriteria van de DIA. Ten eerste hebben “Principles of Design” betrekking op functionaliteit, esthetiek, technisch karakter, gebruikerservaring en duurzaamheid. Ten tweede de “Direction of Design”, die een bijdrage levert aan de mensheid, de industrie en de toekomst. En tot slot “Impact of Design”, gericht op sociale impact en industriële ontwikkeling.

Verwacht een verrassende mix van Design-inzendingen die een breed scala aan ontwerpdisciplines en sectoren bestrijken.

Play video

Design Intelligence Award - exhibition — © Design Intelligence Award

Design Intelligence Award - ceremony — © Design Intelligence Award

Design Intelligence Award - exhibition — © Design Intelligence Award

Design Intelligence Award - ceremony party