Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

Creative collaborations in lighting

APTUM x ........

Golden Hour — © Jeroen van der Wielen

Verlichting verenigd met sieraden, technologie en animatie.
Aptum heeft de handen ineen geslagen met professionals uit andere disciplines om gezamenlijk nieuw werk te maken en te presenteren. Het doel van deze samenwerkingen is de verbeeldingskracht stimuleren en creativiteit te laten stromen.

Golden hour

De Boyscouts en Aptum presenteren: ‘Golden Hour’.

Tijdens het gouden uur, ook wel het magische uur genoemd, kort na zonsopgang of voor zonsondergang, is het licht rood en zacht. Dit betoverende gevoel is vastgelegd in schitterende licht-armaturen en sieraden.

Wie het werk van beide merken kent ziet de gelijkenis direct: een voorliefde voor samenvoegingen van geometrische vormen. The Boyscouts maakt ze voor het lichaam, Aptum voor het interieur. Een glansrijke samenwerking met verschillende producten in dezelfde vormentaal.

Adapted reality

PostNew en Aptum presenteren ‘Adapted Reality’.

Computer visualisaties worden realistischer, tastbare materialen worden onwerkelijker. De magische kleur verandering in de animatie van PostNew blijkt fysiek gerealiseerd door Aptum met het gebruik van dichroïsch materiaal. Heeft de werkelijkheid zich aangepast aan de digitale wereld? Of is het andersom? Deze samenwerking speelt zich af op het snijvlak van technologie en digitalisering.

Living Circle

Studio Tom en Aptum presenteren: ‘Living Circle’.

Een cirkel met dynamisch licht: van energieke stuiterballen tot rustgevende twinkelingen in uitgekiende kleurencombinaties. De kijker kan actief beweging beïnvloeden, maar kan ook wegdromen bij het uitzicht. Kennis op het gebied van maatwerk in armaturen, dynamische lichttechniek en kleuronderzoek door Aptum en Studio Tom zijn samengevoegd in 1 object, geschikt voor zowel publieke als huiselijke ruimtes.

Over APTUM (by: Ontwerpduo Tineke & Nathan)

Aptum brengt verwondering, spanning en magie in de ruimte. Verlichting met een expressie die kan variëren van kleurrijk en chaotisch tot sober en geometrisch.

Aptum is verlichting op maat, met volledige service in ontwerp, productie en montage. Realiseerbaar in onbeperkte configuraties voor elke woon- en werkomgeving.

Opgericht door Tineke Beunders en Nathan Wierink (van: Ontwerpduo)

Golden Hour — © Jeroen van der Wielen

Adapted Reality — © Damon van Drimmelen

Living Circle — © Jeroen van der Wielen

Living Circle

Canal area, APTUM/ Ontwerpduo Studio, Gashouder 13 , Map No. F11
Map wordt geladen...
Honden toegestaan