Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) RIBBEL

Een tactiele serie potten en vazen. Gemaakt van porselein door Studio Ineke van der Werff voor Saudade Collective.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
RIBBEL by Studio Ineke van der Werff for Saudade ā€” Ā© Jet van Gaal

In samenwerking met Saudade Collective heb ik een nieuwe collectie porseleinen vazen en potten ontworpen. De RIBBEL collectie kenmerkt zich door haar elegante herhaling in ronde vormen. De kleine rimpelingen echoƫn door de verschillende modellen. Zacht maar speels met een subtiel glazuurwerk.

RIBBEL

De tactiliteit van een product is voor mij heel belangrijk.
Je beleeft een object pas echt door het te voelen. Die aanraking moet iets met je doen. In mijn huidige collecties heb ik veel geƫxperimenteerd met verschillende structuren in glazuur, gecombineerd met mat porselein.

In deze nieuwe collectie heb ik mijzelf uitgedaagd om die tactiliteit te vergroten door meer te spelen met de structuur en vorm van het object. Het contrast tussen mat en glans wordt extra versterkt door strakke vormen te combineren met fijne ribbels. De objecten vragen om aangeraakt en vastgehouden te worden. Zo voeg je iets aan je interieur toe wat niet alleen visueel prikkelt maar ook aaibaar is.

Saudade Collective

Saudade Collective is een gloednieuw label dat zich inzet voor het creƫren van prachtig ontworpen, duurzame en verantwoord gemaakte producten. Ze geven veel om de kwaliteit en esthetiek van hun producten. Het collectief draait om eerlijke productie door getalenteerde ambachtslieden. Er wordt samengewerkt met ontwerpers en ambachtslieden uit verschillende landen en culturen en maken gebruik van hun expertise. Ik ben erg trots dat ik hier onderdeel van mag zijn!

RIBBEL by Studio Ineke van der Werff for Saudade ā€” Ā© Jet van Gaal

Studio Ineke van der Werff ā€” Ā© Jet van Gaal

Slipcasting porcelain