Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

Living and working from home

Tidal Space | concept impression — © Cream on Chrome x Hyunjung Kim

Als gevolg van Covid-19, moesten we plots werken vanuit huis. Deze nieuwe situatie leidt tot nieuwe inzichten in de manier waarop we werken, een grote verandering die waarschijnlijk in een nieuwe vorm blijvend zal zijn. Wat als we structureel thuis blijven werken?

Hoe werken en wonen we in de toekomst het best vanuit huis?

Voor sommigen is het een heel lastige situatie, maar anderen zien voordelen. De grens tussen werk- en privéleven vervaagt, de manier van communiceren verandert. Tegelijkertijd zorgt thuiswerken voor minder reistijd en meer vrijheid om de werkdag naar eigen inzicht in te richten. Er ontstaan nieuwe dynamieken en uitdagingen waarvoor er nog geen kant-en-klare oplossingen bestaan. Ontwerp speelt een belangrijke rol in het realiseren van een effectieve en aangename werkomgeving.

3 Koreaanse en 3 Nederlandse ontwerpers zijn uitgedaagd om te werken aan het project: Living and working from home. De ontwerpers vormen 3 internationale teams, de afgelopen vier maanden hebben zij samengewerkt aan een van de volgende subthema’s: Workplace, Public/Private en Phygital. Tijdens Dutch Design Week zullen voor het eerst de fysieke resultaten te zien zijn van deze digitale samenwerking.

De drie geselecteerde ontwerpteams

Cream on Chrome x Hyunjung Kim | Tidal Space
Door de lockdowns tijdens de pandemie werd duidelijk dat zorgen en thuiswerken onlosmakelijke met elkaar verbonden zijn – velen thuiswerkers zoeken een balans tussen de verschillende rollen en verwachtingen. Dit team zet de behoeften van zorg- en thuiswerkers centraal, Tidal Space experimenteert met gordijnen die als ruimtelijke moderator bemiddeld tussen verschillende werkvormen.

Studio Jeroen van Veluw x Studio Pesi | (Tilt / Switch / Flip)
De toenemende wereldpopulatie, het groeiend aantal 1-persoons huishouden en een tekort aan woon- en werkruimte, inspireerde de ontwerpers tot de collectie (Tilt/Switch/Flip). Een collectie van drie producten die geschikt zijn om de ruimte eenvoudig veranderen van werk- naar woonruimte.

Studio Kontou x Dayoung Hwang
Ontwerpen een ruimte in een ruimte waarin men gedurende dag met diverse elementen de ruimte kan veranderen. De diverse tactiele en akoestische gordijnen, gecombineerd met geur ondersteunen verschillende behoefte, daarnaast is er het modulaire bureau die verschillende houdingen stimuleert en toepasbaar op beide culturen.

Ter gelegenheid van het 60-jarige jubileum van de diplomatieke relatie tussen Zuid-Korea en Nederland, organiseren beide landen in 2021 verschillende samenwerkingsprojecten. Dutch Design Week werkte samen met Seoul Design Festival aan het programma: Living and working from home.

Over Dutch Design Foundation x Seoul Design Festival

Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. Aan de hand van grote en kleine evenementen, exposities, talks, prijzen en debatten, biedt DDF een platform voor de beste en meest veelbelovende designers. Op die manier helpen we hen om hun ideeën en werk te verspreiden.

(Tilt / Switch / Flip) | concept impression — © Studio Jeroen van Veluw x Studio Pesi

Sensorial Sanctuary | concept impression — © Studio Kontou x Dayoung Hwang

Partners
Strijp-S area, Klokgebouw | Hall 3, Klokgebouw 50 , Map No. B1
Map wordt geladen...