Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Interactive textile art

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Impression of the interactive textile piece — © ITL Studio

Textiel en technologie combineren is vaak lastig, omvangrijke componenten zorgen voor prototype-achtige looks. Dit project toont gewone LED's die zijn geïntegreerd met behulp van een klassieke benadering van borduurparels, waardoor de technologie onderdeel wordt van de esthetiek van het textiel.

Technologie en textiel

De uitdaging van het combineren van technologie met textiel is vaak hoe hardere componenten te integreren met zacht en flexibel textiel. Kralen worden gebruikt om textiel te verfraaien sinds de oorsprong van textiel en heeft ook een hard/niet-flexibel karakter. In dit stuk wordt de mogelijkheid getoond hoe we technologie kunnen gebruiken zonder het noodzakelijkerwijs onzichtbaar te maken, maar juist onderdeel te maken van de algehele esthetiek.

Digitale en traditionele fabricagemethoden

In dit nieuwe tijdperk verbetert technologie niet alleen onze producten, ook productieprocessen ondergaan transformaties. Digitale fabricagemethoden die in dit stuk worden gebruikt, zijn technologieën zoals lasersnijden, digitaal tekenen en parametrisch ontwerp, maar ook traditionele benaderingen zoals borduurkralen. We willen laten zien dat deze elkaar niet uitsluiten, in plaats daarvan combineren we de sterke punten van beide fabricagemethoden om tot nieuwe inzichten en ontwerpen te komen.