Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

Interactive textile art

Impression of the interactive textile piece — © ITL Studio

Textiel en technologie combineren is vaak lastig, omvangrijke componenten zorgen voor prototype-achtige looks. Dit project toont gewone LED's die zijn geïntegreerd met behulp van een klassieke benadering van borduurparels, waardoor de technologie onderdeel wordt van de esthetiek van het textiel.

Technologie en textiel

De uitdaging van het combineren van technologie met textiel is vaak hoe hardere componenten te integreren met zacht en flexibel textiel. Kralen worden gebruikt om textiel te verfraaien sinds de oorsprong van textiel en heeft ook een hard/niet-flexibel karakter. In dit stuk wordt de mogelijkheid getoond hoe we technologie kunnen gebruiken zonder het noodzakelijkerwijs onzichtbaar te maken, maar juist onderdeel te maken van de algehele esthetiek.

Digitale en traditionele fabricagemethoden

In dit nieuwe tijdperk verbetert technologie niet alleen onze producten, ook productieprocessen ondergaan transformaties. Digitale fabricagemethoden die in dit stuk worden gebruikt, zijn technologieën zoals lasersnijden, digitaal tekenen en parametrisch ontwerp, maar ook traditionele benaderingen zoals borduurkralen. We willen laten zien dat deze elkaar niet uitsluiten, in plaats daarvan combineren we de sterke punten van beide fabricagemethoden om tot nieuwe inzichten en ontwerpen te komen.

Over ITL Studio

ITL Studio is recent opgericht door Julia van Zilt. Haar expertise is het gebruik van technologie (high- en low-tech) om geactiveerd textiel te creëren. Activering lijkt onder andere op textielbeweging, lichteffecten, kleurveranderingen en vormveranderingen. Deze stoffen zijn gemaakt/verbeterd met zowel traditionele als moderne technieken zoals borduren en 3D printen. Ze zijn ontwikkeld voor uw specifieke behoeften en worden vaak toegepast in domeinen zoals de mode-, interieur- of auto-industrie
Plan-B area, Fashion Tech Farm, Zeelsterstraat 80 , Map No. H3
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig