Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

''Dat kan mijn kleine nichtje ook''

Project over de esthetiek van knutselen.

Drawing+product — © Joni Veizaj & Tessel Burger

‘’Dat kan mijn kleine nichtje ook’’, een uitspraak die rondspookt tussen de muren van tentoonstellingen. Een uitspraak die vaak wordt gebruikt om iemands werk te classificeren als knutselwerk, maar is deze uitspraak wel zo negatief als we denken.

Wat is de grens tussen knutselen en design?

In dit onderzoek ging ik op zoek naar de positieve aspecten van knutselen en hoe ik deze in design kon verwerven. Doormiddel van het 1 op 1 vertalen van knutseltechnieken naar productietechnieken heb ik de knutselsfeer vertaalt naar product ontwerpen. Met dit werk wil ik mensen het plezier van het maken tonen en de uitspraak ‘’dat kan mijn kleine nichtje ook’’ in een ander daglicht plaatsten.

Play video

Over Joni Veizaj

Mijn naam is Joni, een product ontwerper die opzoek gaat naar het plezier en de humor in bepaalde materialen, producten of uitspraken die zich begeven rondom product ontwerpen. Deze thema’s probeer ik te verwerken in mijn producten/objecten doormiddel van experimenteel onderzoek gecombineerd met kinderlijke nieuwsgierigheid. Mijn objecten/producten zijn vooral bedoelt om haar omgeving te voorzien van een vrolijke en humoristische noot.

close up — © Joni Veizaj & Tessel Burger

Cabinet front — © Joni Veizaj & Tessel Burger

Cabinet Front — © Joni Veizaj & Tessel Burger

Cabinet side view

Station area, Design Perron, Fuutlaan 12 , Map No. D8
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig