Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) EMOVES PRESENTS: ANTIGOON x RALPH ROELSE

Curated by Jasper van Es

Dit project was onderdeel van DDW 2021
RALPH ROELSE x ANTIGOON _ Exhibition view 1 — © Fotograaf: Ralph Roelse

Een duo-show van de post-graffiti kunstenaars Antigoon en Ralph Roelse die naadloos aansluit op de imponerende industriële kelder onder het skatepark van Area 51.

ANTIGOON x RALPH ROELSE

Met wortels in graffiti hebben beide artiesten een unieke benadering in hun werk ontwikkeld. Door het aanbrengen van lijnen die in contrast staan met hun achtergrond en omgeving, straalt het werk zowel minimale schoonheid als subtiele agressie uit. Hierbij is er ruimte voor imperfectie en hebben zij de rauwe kenmerken van de graffiti weten te behouden.

Antigoon (1983) maakt machines die patronen aanbrengen met stiften, spuitbus en andere materialen. Het resultaat is onmenselijk strak en geometrisch. Toch zie je de tekenen van materialen die eigenlijk gemaakt zijn voor mensen: druipende verf, aangedrukte krijtjes en potloodstrepen. 

Ralph Roelse (1984) werkt in een hybride vorm van schilderen, fotografie, tekenen, collage, interventie en beeldhouwkunst. Ralph haalt eindeloos veel inspiratie uit de industriële landschappen op de verweven grensgebieden met België en Duitsland. Zijn kunst verbeeldt de ontmoeting tussen het primitieve en technologische, het digitale en het fysieke, en hoe onschadelijke handelingen een subliem schilderkunstig karakter kunnen produceren.

Jasper van Es

Jasper van Es is curator en organisator met een fascinatie voor graffiti en post-graffiti cultuur. Hij heeft verschillende nationale en internationale tentoonstellingen en projecten opgezet en gecureerd en werkt hij vaak als adviseur en spreker binnen deze disciplines.

UC Masters

Beide kunstenaars zijn onderdeel van UC MASTERS waarbij getalenteerde kunstenaars met een beurs en begeleiding worden geholpen in hun ontwikkeling. Deze begeleiding wordt gecoördineerd door Jasper van Es. UC MASTERS is een project van EMOVES en wordt gesteund door Cultuur Eindhoven, Provincie Noord Brabant en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


In de avonduren van DDW presenteert EMOVES een programma vol dans, film, poetry en muziek, waar o.a. volop ruimte is voor de talenten van het EMOVES-ontwikkelingsprogramma UC MASTERS. Kijk op www.emoves.nl/ddw voor het volledige programma.

Exhibition view with work by Ralph Roelse — © Fotograaf: Ralph Roelse

Exhibition view with work by Antigoon — © Fotograaf: Ralph Roelse

Ralph Roelse detail — © Fotograaf: Ralph Roelse

Antigoon detail