Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Collecting Cultures

Overbruggen x BioArt Laboratories

Cultures from Eindhoven — © Bio Art Laboratories / Pim Bens

Op microbieel niveau zie je dat mensen helemaal niet zoveel van elkaar verschillen als we soms denken. Ontkiemde culturen van de huid van verschillende Eindhovenaren zijn opgekweekt tot een organisch pastel van vormen en kleuren, en vormden de basis voor deze muurschildering.

Ontdek de onzichtbare wereld van schimmels en bacteriën op onze huid in deze unieke muurschildering

Hallo aan jou - en aan de vele microbiële organismen die je herbergt!
Ontdek de onzichtbare wereld van schimmels en bacteriën die op onze huid leven in deze unieke muurschildering.

Op microbieel niveau zie je dat mensen helemaal niet zoveel van elkaar verschillen als we soms denken. Ontkiemde culturen van de huid van Eindhovenaren zijn opgekweekt tot een organisch pastel van vormen en kleuren, en vormden de basis vormen voor deze muurschildering. Op deze manier is de muurschildering niet alleen een stukje Eindhoven, maar ook een stukje van de Eindhovenaren.

Collecting Cultures is een langlopend project van BioArt Laboratories dat visualiseert hoe onze onzichtbare culturen een reflectie zijn van onze culturele identiteit.

De muurschildering is onderdeel van Overbruggen, een serie muurschilderingen die laten zien wat er achter de doorgaans gesloten deuren van de hightech maakindustrie in de regio gebeurt. Voor elk kunstwerk wordt een samenwerking gefaciliteerd tussen kunstenaars of ontwerpers en bedrijven uit de regio.

Over Pim Bens

Overbruggen x BioArt Laboratories

Collecting Cultures is een langlopend project van BioArt Laboratories dat visualiseert hoe onze onzichtbare culturen een reflectie zijn van onze culturele identiteit.

De muurschildering is onderdeel van Overbruggen, een serie muurschilderingen die laten zien wat er achter de gesloten deuren van de hightech maakindustrie in de regio gebeurt. Voor elk kunstwerk wordt een samenwerking gefaciliteerd tussen kunstenaars of ontwerpers en bedrijven uit de regio.
Partners
Strijp T+R area, Overbruggen Vredeoord, Bezuidenhoutseweg 24 , Map No. A13
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Honden toegestaan
Visitor mode