Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) DO IT

A Joint Catalyst for Change

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Juha Vehmaanperä - Not Your Mitten — © Image by Tuuli Turunen

Er zijn de afgelopen jaren vele verdragen gesloten en beloftes gemaakt door de grote internationale spelers uit de mode-industrie. Het is tijd om actie te ondernemen. Het is tijd om opnieuw te definiëren hoe mode kan voldoen aan de ecologische en maatschappelijke behoeften van toekomstige generaties

Tijd om de mouwen op te stropen en de krachten te bundelen! Tijd voor een New Order of Fshion.

Tijdens DDW 2021 verenigt New Order of Fashion een selectie van zorgvuldig geselecteerde internationale modetalenten die elkaar inspireren en alle middelen inzetten om een ​​oogverblindende, duurzame modetoekomst te creëren!

In het gloednieuwe NOoF Lab, onder begeleiding van NOoF-alumni, zal de nieuwe generatie talenten een live onderzoeksresidentie volbrengen. Ze illustreren circulaire mode-oplossingen voor vooruitstrevende partners uit de mode-industrie, zoals de Nederlandse retailer ZEEMAN, en herdefiniëren bestaande kaders en werkmethoden in samenwerking met educatieve partners zoals Aalto University (Helsinki) en individuele studio's van toonaangevende ontwerpers zoals Stina Randestad (Stockholm) en Matthew Needham (Londen).

Bezoekers worden zowel geïnspireerd als uitgenodigd om actief deel te nemen. Van toegankelijke presentaties, tools en workshops tot een inspirerend en educatief programma voor modeprofessionals dat alternatieve systemen en duurzame en herbruikbare collecties illustreert.

Let’s DO IT. Together.

Woo Jin Joo - 虎死留皮,人死留名 — © Image by Woo Jin Joo

Leevi Ikäheimo - No Pain No Glamour — © Image by Julian Riikonen

Max Willebrand Westin - Longing for Now — © Image by Ligia Popławska

Priss Niinikoski - Harvest