Zoeken

Sluit zoeken
JOHANNES table - FLINTER cabinet - MARIA chair — © Anna Powilleit

VRIENDEN is een jong Nederlands meubelmerk, een innovatief verkoopconcept én een sociaal designnetwerk: je bekijkt de meubelen niet in een traditionele winkel maar bij 'Vrienden', een landelijk netwerk van particuliere kijkpunten, te vinden via onze website www.vanvrienden.com.

VRIENDEN: een nieuw Nederlands designlabel

VRIENDEN is bedacht door ontwerpers Eric Sloot en Paulien Berendsen, ook bekend van Studio Parade en IXXI. Het concept van VRIENDEN is voortgekomen uit de wens design op een totaal andere manier bij liefhebbers te brengen. Naast eigen ontwerpen werken we ook samen met bevriende ontwerpers zoals Floris Hovers en Liset van der Scheer.

Hoe werkt het?

1. Ontdek onze collectie. Al onze meubelen staan op www.vanvrienden.com; laat je inspireren!
2. Bekijken. Maak via www.vanvrienden.com een afspraak om een meubel bij een Vriend (kijkpunt) te gaan bekijken. Een betere adviseur zal je niet vinden!
3. Aanschaffen en bedanken. Als je besluit het product te kopen, geven wij je gastvrije Vriend een Vrienden-fee. Ook jij kunt vervolgens een kijkpunt worden. Wil je dat liever niet? Even goede Vrienden!

De basisgedachte van VRIENDEN is om design niet alleen een esthetische maar ook een sociale, verbindende rol te laten spelen. Wij menen door de ongewone setting van een authentiek en persoonlijk interieur, designliefhebbers een originele belevenis te bieden, als alternatief voor het traditionele woon-winkelen.
Hierdoor verbindt VRIENDEN op sympathieke en sociale wijze liefhebbers van design met elkaar waardoor VRIENDEN het eerste sociale designnetwerk in Nederland is.

Wat kenmerkt onze collectie?

De aandacht voor detaillering en de focus op een interieurproduct dat duurzaam en tijdloos is, dat verrast zonder grotesk te zijn, dat prikkelt en toch zacht is. We mixen onze liefde voor het ambacht van meubel maken met het gebruik van ongewone materialen.

VRIENDEN ontwerpt én verkoopt designproducten, geproduceerd in Nederland en made-to-order. Door de meubelen direct aan de eindgebruiker te koppelen zijn grote winkels niet nodig en blijft de designcollectie bovendien voordelig.

Over Eric Sloot - VRIENDEN

VRIENDEN is een jong Nederlands meubelmerk, een innovatief verkoopconcept én een sociaal designnetwerk, voortgekomen uit de wens design op een totaal andere manier bij liefhebbers te brengen: je bekijkt de meubelen niet in een traditionele winkel maar bij 'Vrienden', een landelijk netwerk van particuliere kijkpunten, te vinden via onze website www.vanvrienden.com.

SAAM cabinet - DIRK chair — © Anna Powilleit

PLONIE side table - LATTE chair

Designing of the new LAMP with Floris Hovers

LOT sofa - BOND accessories

Centre area, Kazerne – Home of Design, Paradijslaan 2-8 , Map No. C8
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig