Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Waste Based Glazed Brick

StoneCycling & Studio Mixtura laten gevels en binnenmuren stralen met nieuwe glazuren gemaakt van afval.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
StoneCycling

Studio Mixtura startte dit jaar een nieuwe samenwerking met StoneCycling om een nieuwe reeks glazuren van afval te ontwikkelen die toegepast kunnen worden op gevels en interieurwanden.

WasteBasedGlazedBrick

Studio Mixtura startte dit jaar een nieuwe samenwerking met StoneCycling om een reeks glazuren van afval te ontwikkelen. Deze glazuren worden toegepast op de reeds bestaande WasteBasedBricks® en WasteBasedSlips® van StoneCycling, die zowel als gevel- en binnenwandbekleding gebruikt kunnen worden. Om van onze huidige economie lineaire economie over te gaan naar een circulaire economie, is het essentieel om te laten zien dat afval een volwaardige grondstof van de toekomst is, zowel technisch als esthetisch. Het WasteBasedGlaze-project doet precies dit.
In samenwerking met ABO Global gebruiken we metallurgische bijproducten die doorgaans een zeer beperkt hergebruik kennen. Wereldwijd komen er jaarlijks miljoenen tonnen van dit materiaal vrij.
Met deze esthetische en kleurrijke glazuren laten we de potentiele waarde van dit soort afvalstromen zien. Met deze glazuren van afval, die toegepast worden als afwerking van onze reeds bestaande bouwmaterialen van afval, zetten we weer een stapje in onze missie: mooie bouwmaterialen, gemaakt van 100% afval met een positieve impact op de planeet.
Project “WasteBasedGlazedBrick” wordt ondersteund door Stimuleringsfonds.

Play video

Color Juniper Berry — © StoneCycling

Colour Mint — © StoneCycling

Colour Saffron — © StoneCycling

Colour Cardamom