Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Isola Talents Factory

Een selectie van net afgestudeerde talenten en studenten.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Teunland by Teun Zwets — © Ronald Smits

Na een tijd zonder fysieke tentoonstellingen, is het nu tijd om het inspirerende werk van jonge designtalenten te ontdekken in de Schellens fabriek in Eindhoven tijdens Dutch Design Week 2021.

Isola Talents Factory

De talenten komen van verschillende ontwerpscholen zoals Design Academy Eindhoven, ArtEZ en WDKA. Met hun werk laten ze een breed scala aan ontwerpen zien.

Isola Talents Factory is samengesteld door Wisse Trooster voor Isola. Wisse is een ontwerper die ook designscout en designinfluencer is. Hij verzamelt Dutch Design op zijn Instagram-account @wisse_design.

Compositiekunstenaar en designverzamelaar Berry Dijkstra, @berrydijkstra, is uitgenodigd om het middelpunt van de tentoonstelling te maken. Met het werk van de deelnemers en zijn decorontwerp zal de fabrieks-vibe terugkeren in de Schellensfabriek.

Met speciale dank aan de materiaalsponsors Baars & Bloemhoff en Pfleiderer voor hun gelamineerde spaanplaten met gerecycled hout en Plano Plastics voor hun Alucobond platen. Na Dutch Design Week gaan deze materialen naar Isola Talents Factory deelnemers Teun Zwets en Studio Fabius Clovis om omgetoverd te worden tot prachtige designstukken.