Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The Embassy of Mobility

Dit project was onderdeel van DDW 2021
15-minute city Paris — © PCA-STREAM

Mobiliteit is een noodzaak. Geen doel. Om de zorg te krijgen die je nodig hebt, op je werk te komen, of met je familie ontspanning op te zoeken ben je ervan afhankelijk. En zo zijn er veel voorbeelden.

In 2020 zijn we geconfronteerd met een nieuwe wereld waarin afstand tussen mensen centraal staat.

Dit heeft ons laten zien dat het stilleggen van mobiliteit een grote positieve invloed heeft op het milieu en de leefbaarheid van steden. Deze tijd biedt ons de kans terug naar de tekentafel te gaan om leefbare vormen van mobiliteit te overdenken. We kunnen de ontwerpfout van de vorige eeuw, waarin de auto in urban planning centraal stond, nu herstellen en mobiliteit een essentiële schakel laten zijn voor leefbaarheid.

Wat als leefbaarheid centraal staat bij het ontwerpen van mobiliteit? Wat als mobiliteit zorgt voor beter welzijn en meer verbinding? Wat als mobiliteit als doel heeft om vervoersbewegingen te voorkomen? Wat als mobiliteit een positieve bijdrage levert aan het milieu? Samen met partners gaan we de wegen van de toekomst verkennen. We omarmen de Embassy vanuit een langetermijnperspectief en de experimenteerdrift die daarvoor nodig is.

Brainport is voor ons de regio waarin we gaan experimenteren. Zo blijven we het werken dichtbij huis faciliteren om zodoende het aantal bewegingen in en uit de regio te beperken, ook na COVID-19. We willen kloven dichten door mensen dichter bij elkaar te brengen, bij te dragen aan het milieu door groen te brengen waar eerst auto’s hun plek hadden, en het stimuleren van lokaal ondernemerschap.

Er is geen betere wijze om de toekomst te voorspellen dan deze mede zelf vorm te geven.

Doe jij mee?