Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The Embassy of Health

Chronic Health

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Maria Koijck (concept) - Eva Glasbeek (beeld)

Een goede gezondheid is afhankelijk van vele factoren. Behalve de kwaliteit van de medische zorg en technologische ontwikkelingen bepalen vooral ook onze leefstijl, de kwaliteit van onze sociale contacten en woon- en werkomgeving onze gezondheid.

vital changes for a caring society

Al die elementen zijn bovendien onderling verbonden en dat maakt gezondheidsbevordering behoorlijk complex.

Die complexiteit kan overweldigend zijn en je het gevoel geven dat je daar in je eentje weinig verschil in kunt maken. En toch is juist in dit geval de bijdrage van ieder mens belangrijk. Of je nou een boer bent die besluit biologisch te gaan boeren, een kapper die de buurt een ontmoetingsplek biedt of een filosoof die meedenkt over nieuwe vormen van (geestelijke) gezondheidszorg, iedereen kan een bijdrage leveren aan een gezondere samenleving.

Alleen sámen zijn we in staat om de veranderingen te realiseren die nodig zijn om ons gezonder te laten leven. Daarover gaat de expositie Chronic Health – vital changes for a caring society in de Embassy of Health. Deze tentoonstelling laat zien dat de transitie naar ‘chronische gezondheid’ een zaak is van mensen die met elkaar samenwerken. En dat ontwerpers daarvoor de katalysator kunnen zijn door mensen bij elkaar te brengen die van elkaars bestaan nog niet afwisten, maar die elkaar enorm kunnen versterken. De expositie toont een aantal voorbeelden van zulke onverwachte coalities en de resultaten daarvan.

Verrassende coalities die de samenleving gezonder te maken

Maak kennis met 11 makers van de gezonde samenleving. Ontdek hoe zorgprofessionals, onderzoekers, buurtbewoners, patiënten, studenten, lokale makers, woningcorporaties, supermarkten, techbedrijven, kunstenaars en ontwerpers met elkaar samenwerken aan een breder, diverser, inclusiever en duurzamer zorglandschap.

En jij, wat doe jij om de samenleving gezonder te maken?