Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

(Archief) PROTHESIS GALLIVANTIS (Graduate ArtEZ, 2020)

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Arms Prothesis — © Kas Hermkens

trekt een achterhaald beeld van protheses in twijfel, namelijk eentje waar ze als onhandig en onmenselijk worden gezien. De lichaamsextensies zijn niet functioneel, maar puur impressionistisch, gemaakt om mee te flaneren en gebruiken dans als verhalend middel.

PROTHESIS GALLIVANTIS

In recente ontwikkelingen is er een verbinding uitgevonden tussen spier, prothese en hersenen die ervoor zorgt dat de wereld van prothesen zich in een snel tempo zal ontwikkelen. We staan ​​op een kantelpunt: elk denkbaar ledemaat zou kunstmatig ontwikkeld kunnen worden. Dit roept ook nieuwe vragen op zoals: Zijn er andere redenen om prothesen te maken anders dan om puur functioneel te zijn. Het zijn uitingen van trots en overwinning geworden. Denk aan Paralympische atleten die trots zijn op hun mechanische ledematen en keuzes maken om deze naast hun zeer geavanceerde functie ook esthetisch aan te passen.
Mijn stukken zijn dus puur impressionistisch. Mijn collectie bestaat uit uitvergrote prothetische outfits die gebruikt worden in film en spelen met dans als medium. De acties die de drager kan uitvoeren, stellen de maximale kinetische aard die we met ons lichaam kunnen ontwikkelen in vraag. Onder andere; Hoe een overvloed aan armen elegantie kan creëren, hoe een vloeiende extensie hypnotiserend kan zijn en hoe je lichaam uit te breiden prachtige vormen kan creëren.

Play video
Bubble Prothesis

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations