Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

(Archief) Own Skin

Een interactieve spiegelachtige installatie

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Joep Truijen

Own Skin bestaat uit een 3D-model van een lichaam met stukjes 'huid' aan elkaar geplakt uit online databases. Het model kopieert beweging van de toeschouwer. Het creëert een ruimte waar we kunnen confronteren en / of reflecteren over het beeld dat we normaal gesproken in een echten spiegel zien.

“Own Skin” Een interactieve spiegelachtige installatie

Het werk van Joep Truijen is onder meer gebaseerd op het reflecteren van ons zelfbeeld. Met voornamelijk interactieve installaties als medium creëert hij een ruimte waar we onze waarden over dit zelfbeeld kunnen confronteren en/of reflecteren.

Toen Joep Truijens expertise in 3D-computergegenereerde beelden groeide, begon hij te vallen voor onconventionele manieren om binnen deze 3D-ruimte te creëren. Zo schuifelde hij rond met enkele van de conventionele processen van het maken van 3D-texturen voor personages, waardoor hij een bijna Dr. Frankenstein-achtige maker van dit personage werd.

Truijen heeft voor dit werk de blanco beeldtextuur van het personage gezien als een klassiek blanco canvas en de op internet verzamelde beelden werden gebruikt als verf om de compositie van boven naar beneden op te bouwen en op te bouwen. De afbeeldingen van de huid die werden gebruikt, bestaan ​​voornamelijk uit modelpolaroids, huidverzorgingscommercials, medische afbeeldingen en erotische afbeeldingen, aangezien hun zoekresultaten afbeeldingen met een hoge resolutie bieden met grote delen van de naakte en natuurlijke huid met natuurlijk licht.

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations