Zoeken

Sluit zoeken
2 Masters of Space x 2 Masters of Product

(Archief) Cormoradeship

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Perching — © Job Oort

Vijf gereedschappen om een landschap te ontsluiten door middel van animalship: het ervaren een dier te zijn binnen jouw ecosysteem. Buiten recreatie gericht op het ontwikkelen van sensitiviteit om te leven met de natuur, gelijkwaardig en bescheiden te zijn. Om verlangzaming te vinden en te omarmen.

Het Ontketenen van 'Animalship' met de Cormoradeship Collectie

Een half jaar lang heb ik de Aalscholver kolonie in de duinen van Meijendel nabij Den Haag gevolgd en bestudeerd om proberen te begrijpen hoe mijn buren met het landschap leven dat wij beide bewonen. Hoe ziet hun dag eruit? Welke activiteiten ondernemen zij? Welke routines koesteren zij? Wat zijn hun voorkeuren? Hoe beïnvloedt het weer hun gedrag? Hoe zien zij het landschap?
De volgende stap was om mijn ‘rijke’ connectie tot ons landschap te vinden door eindeloze gestrande pogingen van het kopiëren van het gedrag van de vogels. Het werd duidelijk dat het onvermogen om de routines van de vogels goed na te doen mij meer misplaatst deed voelen dan ooit tevoren. Ik ben misschien wel een dier, maar ik ben helaas geen vogel. Hierom begon ik de activiteiten van de aalscholvers om te vormen tot recreationele acitiviteiten voor mijzelf – een menselijk dier.
De Cormoradeship Collectie is het resultaat van mijn verkenningen om te ontwerpen voor diepe natuur ervaringen vanuit thuis, vanaf een pad, vanuit een park of vanaf een duin.. maar niet in een gedroomde verre wildernis.

Nesting — © Job Oort

Gazing from the nest — © Job Oort

Andere deelnemers

2 Masters of Space x 2 Masters of Product

Vorige Volgende

Andere deelnemers

2 Masters of Space x 2 Masters of Product