Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

Reaction

Wat willen we nog minder?

Reaction logo — © Julia Veldman

Nederland kent talloze duurzame, sociale, en lokale ondernemingen. Die moeten opboksen tegen grote winkelketens, die vol liggen met spullen waarvan we niet precies weten hoe, door wie, en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt. Daarom begint filmmaker Kees Brouwer zelf een keten: de Reaction.

Ons doel

Wat als er een winkelketen was waarin geen filiaal hetzelfde is? En waarin het maken van iets moois en duurzaams belangrijker is dan het maken van winst? Dit is de Reaction. Geen merk, maar een manifestatie. Een keten die specialisten verenigt om een robuuste tegenhanger van alle standaard ketens te vormen onder het motto: wat willen we nog minder?

De filialen in deze keten zijn er allemaal al, maar Reaction brengt bijeen om duurzaamheid en kwaliteit beter toegankelijk en vindbaar te maken. Daarom is Kees het land door gereisd, op zoek naar mensen die laten zien hoe het anders kan.

Zo heeft de Reaction een voedselbos, een biologische distilleerderij, een eerlijk naaiatelier, een Hollandse hazelnotenkwekerij, een diervriendelijk breiatelier, een circulaire meubelwinkel en nog veel meer. Allen hebben hetzelfde doel: duurzame groei. Belangrijke kenmerken van de deelnemers zijn: zoveel mogelijk biologisch, lokaal, seizoensgebonden, kwaliteit, ambachtelijk en een zo klein mogelijke voetafdruk.

Sluit je aan

Ben jij een ondernemer die zich kan vinden in het gedachtegoed van de Reaction? Sluit je dan aan. Vul het formulier in op onze site, en dan komen wij langs om het logo op je etalage te zetten.

Bekijk onze site hier: https://www.vpro.nl/programmas/reaction.html

Over VPRO

De VPRO is een moderne crossmediale omroepvereniging. De missie van de VPRO is het publiek inspireren met eigenzinnige, creatieve programma’s die onafhankelijk, vernieuwend, divers, maatschappelijk relevant en grensverleggend zijn.

In de documentaire ‘Reaction’ volgt de VPRO de oprichting van de Reaction als onafhankelijke stichting. Deze wordt 17 oktober uitgezonden. Tijdens de Dutch Design Week presenteert VPRO de Reaction binnen het thema ‘ontgroeien’.

Mindfoodtruck

Partners
Strijp-S area, Ketelhuisplein, Ketelhuisplein
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Honden toegestaan