Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Rethinking Plastic

Anders omgaan met plastic, het moet en het kan

Solaris - Design Julia Bigerl — © Florian Scheible — © Omram Bhagchandani

Plastic geldt als een goedkoop materiaal, en daarom gooien we het al snel weg. Met alle gevolgen van dien. Hoogste tijd om anders naar plastic te kijken en er anders mee om te gaan.

Anders omgaan met plastic

Bloempotten van recyclede voetbalvelden. Plastic-achtig materiaal op basis van mensen haar. Met Rethinking Plastic laat Yksi Expo op een verrassende en prikkelende manier zien hoe we anders kunnen kijken naar en omgaan met plastic, ‘s werelds meest verguisde materiaal.

De urgentie van plastic

De urgentie van plastic als milieuprobleem is duidelijk, maar tegelijkertijd is een wereld zonder plastic nauwelijks voor te stellen. Zie de toepassingen in de medische sfeer, op het gebied van elektriciteit, in auto’s en vliegtuigen en in huishoudelijke apparaten. We moeten dus anders gaan denken over plastic als materiaal en er anders mee omgaan. Ontwerpers kunnen daarbij helpen. Met alternatieven van hernieuwbare materialen, of door zodanig te ontwerpen dat plastic producten langer mee gaan en beter te scheiden en dus beter te recyclen zijn. Ook kunnen ze manieren bedenken om plastic opnieuw te gebruiken. En ze kunnen plastic producten met (gevoels)waarde creëren, wat zorgt voor een andere beleving.

Rethinking plastic programma

Rethinking Plastic is een uitgebreid programma van ruim twee jaar bij Yksi Expo met wisselende exposities, lezingen, workshops en educatieprogramma's. Studenten en jonge ontwerpers van diverse ontwerpopleidingen gaan aan de slag met het thema plastic. De verrassende resultaten van hun projecten zijn te zien bij Yksi Expo. Er zijn diverse ontwerpwedstijden die hun prijswinnaars tonen en het Rethinking Plastic huis geeft een kijkje in de keuken hoe ons huis eruit kan zien met innovatieve voorbeelden hoe we anders met plastic om kunnen gaan.

Play video

Over Yksi Expo

Yksi Expo is een platform dat design, technologie, architectuur en
andere creatieve disciplines bij elkaar brengt, toegelegd op duurzaam ontwerpen en circulair design.

Deelnemers van

Rethinking Plastic

Vorige Volgende
Partners
Strijp-S area, Yksi Expo, Torenallee 22-04 , Map No. B13
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig