Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Cabinet of Collaborations - @Fuutlaan Hall

Cabinet of Collaborations gaat over de rol en waarde van de ontwerper voor de industrie

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Cabinet of Collaborations @Fuutlaan Hall - DDW21 — © Visual by Envisions, Bastiaan de Nennie

Een interdisciplinaire groeps-expositie die de processen en resultaten toont van fascinerende samenwerkingen tussen ontwerpers en industrie.

De kracht van het verschil

Samenwerkingen kunnen ondanks hun verschillen, in een vroeg stadium leiden tot de implementatie van creatieve ideeën, het hervormen van productie processen of diepgaande kennisuitwisseling tussen disciplines. Het benaderen van zakelijke prioriteiten vanuit een ontwerp perspectief kan tot verrassende bevindingen leiden. Gaan we door met een focus op economische groei en passen we ons productiesysteem aan? Of zoeken we balans aan beide kanten en vinden we “the greater number”?

De relevante waarde van een goed gesprek

Dit evenement, éen van de 4 subthema’s van DDW21, gaat in op de uitdagingen van verantwoordelijk ontwerpen in een tijd waarin massaproductie de beschikbaarheid van bronnen aantast. De projecten tonen wederzijds interacties tussen ontwerpers en de industrie wat leidt tot innovatieve en bewuste resultaten. In het hart van de tentoonstelling is er ruimte die ontmoetingen met deelnemende exposanten en hun partners aanmoedigt. Thematische diner-talks zullen de verbinding versterken om exposanten en bezoekers de mogelijkheid te bieden om met elkaar in contact the komen. (tickets beschikbaar vanaf 18 september)

Dit evenement wordt georganiseerd door de Dutch Design Founda1on en is ontworpen en gecureerd in samenwerking met Envisions en Rick Tegelaar.

Cabinet of Collaborations @Fuutlaan Hall - DDW21 — © Visual by Envisions, Bastiaan de Nennie

Cabinet of Collaborations @Fuutlaan Hall - DDW21 — © Visual by Envisions, Bastiaan de Nennie

Cabinet of Collaborations @Fuutlaan Hall - DDW21