Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Debut at De Buut

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Workshop at De Buut — © Marco Cagnoni

Dit jaar openen Frank van der Laak en Yolande Voskes, beheerders van Buurthuis De Buut, de deuren van hun buurthuis voor DDW. Een team van ontwerpers maakte van de gelegenheid gebruik om te onderzoeken welke rol een buurthuis kan spelen bij een designevenement.

Ontwerpgesprekken

Dutch Design Week is een internationaal evenement dat elk jaar duizenden ontwerpers en designliefhebbers van over de hele wereld trekt, maar veel Eindhovenaren voelen de afstand tot een designwereld die misschien tot op zekere hoogte ontoegankelijk lijkt.

Het project wil de drempel verlagen door het evenement naar de huiskamer van de wijk te halen: het Rochusbuurt Buurthuis. Hiervoor bedachten we een verkort programma (voor en tijdens DDW) om buurtbewoners actief te betrekken bij 3 onderdelen: een co-creatie workshop, een tentoonstelling en design talks.

werkplaats

We nodigden de Rochusbuurt-buren uit om oude meubels en ongebruikte materialen naar het buurthuis te brengen, waar we samen met hen nieuwe designstukken creëerden in een 2-daagse workshop (2-3 oktober), uitgaande van het thema otium: een Latijns abstract term, die verschillende betekenissen heeft, waaronder vrije tijd waarin een persoon kan genieten van eten, spelen, rusten, contemplatie en academische inspanningen. Een comfortabele en informele sfeer die past bij de gezellige sfeer van De Buut.

De in co-creatie gemaakte stukken zijn te zien tijdens de designweek, een debuut voor onze amateurontwerpers: een debuut in De Buut!

Op 19, 21 en 23 oktober presenteren 3 gastontwerpers hun werk. De rode draad die hun drie projecten verbindt, is eten, een andere manier om op een gezellig moment over design te praten, samen koken en het eten delen.

Op 19, 21 en 23 oktober presenteren 3 gastontwerpers hun werk. De rode draad die hun drie projecten verbindt, is eten, een andere manier om op een gezellig moment over design te praten, samen koken en het eten delen.

Design Talk #1 - Bricknic — © Bricknic

Design Talk #2 - Wild Flavours — © Giulia Pompilj

Design Talk #3 - Plastic Culture presents Salsify