Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Live sewing by liël

De maker van Liël clothing laat live in de winkel zien hoe hij zijn kleding met de hand maakt en vertelt over de ontwikkeling van zijn kledinglijn.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Liel behind the scenes sewing

Liël laat live in de winkel zien hoe hij zijn kleding met de hand maakt. Op deze manier hoopt hij mensen bewust te maken van de ambacht die achter het naaiwerk schuilgaat. Daarbij gaat hij graag in gesprek met de bezoekers van lyd studio over het proces en over hoe zijn merk tot stand is gekomen.

Liël achter de schermen

Mijn creaties zijn deels voortgekomen uit frustratie. Als ik kleding kocht, moest ik die meestal laten aanpassen (of het zelf doen) om de juiste pasvorm te krijgen.
Daarom dacht ik op een gegeven moment: waarom doe ik het niet gewoon zelf op professioneel niveau?

Die gedachte dwong me om mijn kleermakersvaardigheden te verbeteren in het kleermakersatelier waar ik altijd mijn kleren bracht. In plaats van gekochte kleren aan te passen, maakte ik shirts naar mijn smaak en met de juiste pasvorm.

De vragen "Hé, waar heb je dit shirt vandaan?" en "Kun je er niet een voor mij maken?" kreeg ik steeds meer te horen, wat uiteindelijk leidde tot het idee om mijn eigen lijn te beginnen! liël Clothing was geboren...'

Wij van liël geloven dat eenvoud de ultieme vorm is, daarom leven wij volgens het motto 'less is more'. Met deze elementen gecombineerd creëren wij onze unieke stijl vanaf onze werkplek.
Kijkend naar de huidige stand van zaken in de mode, is liël ervan overtuigd dat zij met hun visie een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Ze durven anders te zijn en af te wijken van de standaard pasvormen en kleuren.

Bij liël kun je alleen maar verwachten wat onverwacht is!

Liel behind the scenes measuring