Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Workshop tie dye by Klerezooi

Leer een variatie aan tie dye technieken en gebruik verschillende natuurlijke kleurstoffen om jouw unieke kledingstuk te maken!

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Workshop table — © Klerezooi

Hanneke, de oprichter van Klerezooi, neemt je mee in de wereld van tie dye. Je leert van alles over de verschillende technieken en over allerlei soorten natuurlijke kleurstoffen zodat jij jouw unieke tie dye kledingstuk kunt maken. Je kunt kiezen voor kurkuma (geel), meekrap (rood) en indigo (blauw)

De workshop

Op deze dag geeft Hanneke 4 workshops waaraan elk 4 mensen kunnen meedoen. Je leert alle ins en outs over tie dye en je mag hierbij je eigen (oude) witte t-shirt meenemen. De workshop duurt maximaal 1,5 uur, vooral omdat de shirts een tijdje in het verfbad moeten liggen.

Terwijl je wacht ben je vrij om zo veel mogelijk vragen te stellen als je kunt, of kun je met het lyd studio personeel kletsen over de andere merken die in de winkel te vinden zijn. Daarnaast zijn er tijdens DDW21 bij lyd studio ook drie exposities te bewonderen! Genoeg te doen dus.

LET OP: Goed om in je achterhoofd te houden dat je het shirt nat weer mee terugneemt, vergeet dus vooral je plastic tas niet waarin je jouw tie dye piece kan meenemen!

Workshop agenda:
1. Introductie
2. Verschillende technieken
3. De kleuren
4. Tie and dye
5. Eventjes wachten
6. Het resultaat bewonderen! (het beste gedeelte)

Workshop timetable
11:00 - 12:30 | Workshop 1
13:00 - 14:30 | Workshop 2
15:00 - 16:30 | Workshop 3
18:00 - 19:30 | Worskhop 4

Op het moment zijn alle workshops vol! In de toekomst zullen er meer workshops georganiseerd worden bij lyd studio so stay tuned!

Hanneke Gerrits is een (textiel)ontwerper en is vooral gefascineerd in het toepassen van verschillende verftechnieken met natuurlijke kleurstoffen. Ze heeft haar eigen studio in 's-Hertogenbosch waar ze allerlei soorten experimenten doet met verschillende textiel soorten en kleuren. Ze wil daarbij graag aandacht en bewustwording creëren bij de huidige problemen in de textiel industrie waar de kleurstoffen die gebruikt worden erg schadelijk zijn voor het milieu.

Onder de naam studio Han creëert ze haar eigen natuurlijk geverfde kleding en daarnaast ontwikkelde ze een toolkit waarmee je zelf aan de slag kunt.

Met de Klerezooi toolkit kun je je eigen kleding verven met natuurlijke materialen (kurkuma, meekrap, walnoot) en je kleding een tweede leven geven!

Workshop techniques — © Klerezooi

Hanneke — © Klerezooi