Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Reflective Geodes

Door onderzoekend te waarnemen kijken we verder dan het oppervlak.

Reflective Geodes by Ivi van Keulen — © Ivi van Keulen

Mensen vinden vaak troost in de natuur. Soms, vooral, in de kleinste details.
Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot fossielen en rotsen. Een vorm, een kleur, een kleine kromming in een natuurlijke lijn. We hoeven er niet eens van op de hoogte te zijn om ons er toch beter door te voelen.

Het lijkt erop dat we altijd op zoek zijn naar remedies voor de kwalen van het moderne leven.

In de Griekse en Romeinse tijd werd betekenis toegekend aan verschillende soorten gesteenten. Een Amethist zou bijvoorbeeld hoofdpijn kunnen afweren na het nuttigen van te veel wijn. Tegenwoordig is een algemene overtuiging dat de steen stress, migraine en hoofdpijn vermindert.
Het lijkt erop dat we altijd op zoek zijn naar remedies voor de kwalen van het moderne leven. Of het nu gaat om Romeinse wijn of het gebroken hart van de 21e eeuw. Misschien is het antwoord simpeler dan we willen geloven. Zoals de boeddhisten zeggen; leven is lijden. Misschien is het antwoord dat we zoeken, simpelweg naar onszelf in de spiegel te kijken en te accepteren dat het leven soms moeilijk is en dat de ware remedie voor ons lijden in onze eigen geest ligt.

We vragen de aarde, ons thuis, om ons te helpen genezen. Om ons hulp te bieden en ons in ons levensonderhoud te voorzien. Maar wat doen wij in ruil voor haar? Bent u zich bewust van uw nalatenschap? Denkt u na over de impact die u als consument heeft op onze landschappen? Misschien wil je jezelf met deze vragen confronteren. Studio Van Keulen en Stadsbrouwerij Eindhoven nodigen je uit voor een borrelend nadenken tijdens Dutch Design Week.

Over Ivi van Keulen

Ivi van Keulen is een multidisciplinaire kunstenaar en ontwerper gevestigd in Eindhoven. Ze biedt op maat gemaakte patroonontwerpen, muurschilderingen, beeldende kunst, unieke ontwerpen en illustraties voor diverse toepassingen aan.
Reflective Geodes by Ivi van Keulen — © Ivi van Keulen
Partners
Centre area, Schellens Fabriek, Bleekweg 1M , Map No. C13
Map wordt geladen...
Rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig
Visitor mode