Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '21

Master Institute of Visual Cultures Graduates 2021

Hoe kunnen we een toekomst creëren die iets anders is, een ander soort wereld, een wereld waarin we graag zouden willen leven?

Gayuan - Ye Xu — © Lotte Schrander

Het Master Institute of Visual Cultures presenteert met trots de tentoonstellingen van onze prijswinnende master graduates van 2021 op de Dutch Design Week. De EKP Excellence in Research Award en de Wacom Talent Development-prijs erkennen het vernieuwende en transformatieve werk van studenten.

Waarom belonen we onderzoek?

De kunsten hebben het vermogen om ons over onze eigen grenzen heen te laten kijken en nieuwe manieren van kijken en denken mogelijk te maken over een leven dat zich onderscheidt van de gegeven sociale, politieke of milieu-archetypen van de samenleving. Deze vrijheid wakkert het bewustzijn aan, dat vervolgens de creatieve verbeelding aanwakkert; het uitgangspunt van regeneratieve oplossingen die dieper communiceren dan geschreven woorden, discussies voeden en analytisch en kritisch denken aanmoedigen - in wezen bijdragend aan de transformatie van samenlevingen. Onderzoek is een onmisbaar element in deze vooruitgang.

De EKP 2021 Genomineerden & Jury

De vier genomineerden voor de EKP Excellence in Research Award 2021 zijn afkomstig uit de opleidingen Situated Design and Visual Arts and Post Contemporary Design van de opleiding Master of Fine Art & Design: Ananya Panda en Ye Xu, Yannan Pan en Robert Lombarts.

De genomineerden zijn dit jaar geselecteerd door de externe eindexamenexperts David Haines, Dr. Janice McNab, Dr. Michelle Kazprak en Angelique Spaninks. Een jury selecteert de prijswinnaar tijdens de Dutch Design Week, waar de werken van de vier genomineerden worden gepresenteerd.

Winnaar Wacom Talent Development Award 2021

Master of Animation Femke Koppe is dit jaar prijswinnaar met haar korte animatie voor kinderen getiteld 'Jij bent de kapitein!'.

De prijs, uitgereikt door Martijn van Oers, erkent de uitmuntendheid van afgestudeerden binnen de creatieve industrie op het gebied van animatie en design, en beloont het talent voor het vertellen van verhalen - een krachtige vaardigheid die in staat is kritische reflecties en gesprekken aan te wakkeren om de wereld geleidelijk te veranderen. Extern onderzoeker Erwin van den IJssel verwoordde het als volgt: “De animatie van Femke levert een grote bijdrage aan de huidige samenleving en laat tegelijkertijd een uitgesproken artistieke stem horen’’.

Over Master Institute of Visual Cultures

Het Master Institute of Visual Cultures is onderdeel van St Joost School of Art and Design, onderdeel van Avans Hogeschool. We bieden twee programma's: Master of Arts in Animation en Master of Arts in Fine Art and Design. De laatste omvat drie interdisciplinaire cursusopties: Ecology Futures, Situated Design en Visual Arts & Post-Contemporary Practice.

Ons transformatieve onderwijs stelt studenten in staat kunstenaars en ontwerpers te worden die bijdragen aan het geleidelijk veranderen van o
Partners
Strijp-S area, Klokgebouw | Hall 2, Klokgebouw 50 , Map No. B1
Map wordt geladen...