Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

(Archief) Lonely Pool People

I wish I had friends with a pool :-(

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Anouk Lemm

Een op maat gemaakt zwembad, specifiek ontworpen voor personen in een "zwembadloze" sociale cirkel.

LONELY POOL PEOPLE

Wanneer de temperatuur stijgt tot het punt van 25°C, merkte ik een toename op van een specifieke soort tweet. Mensen die hun frustraties en ongemak uitten via twitter, omdat ze geen toegang hebben tot een persoonlijk zwembad. Ik ondervond dat de tweets een zeer eenzame en jaloerse toon hadden, die voortkomt uit de reden dat de personen in kwestie geen vrienden met een zwembad hebben.

Daarom ontwierp ik een zwembad voor deze "lonely pool people" in een specifieke vorm en materiaal, om hun eenzaamheid in de verf te zetten. Na research naar eenzaamheid, is de opblaasbare sekspop het startpunt geworden van het ontwerp van het zwembad. Het goedkope, plastic materiaal in combinatie met de vreemde vorm, resulteert in een eenzaam zwembad.

COVID

Sinds de Covid pandemie, heeft het project een nieuwe betekenis gekregen. Nooit is dit project relevanter geweest tijdens deze tijden van isolatie en één van de warmste zomers in de geschiedenis. Covid maakte de toegang tot publieke zwemplekken moeilijk, waardoor mensen creatief moesten zijn om aan de hitte te ontsnappen. Dit zorgde voor een heropleving van plastic zwembadjes.

Anouk Lemm

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende