Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

(Archief) Baby Builder

Een speelse verkenning van genetische modificatie

Dit project was onderdeel van DDW 2021

De Baby Builder is een interactieve installatie waarmee je jouw eigen kind kunt ontwerpen middels genetische modificatie. Het daagt je uit om de ethische en morele vraagstukken die gepaard gaan met technologie onder ogen te komen.

Over de Baby Builder

De impact van technologie op ons leven neemt toe. Kunstmatige intelligentie en genetische modificatie zijn voorbeelden van technologieƫn waarvan voorspeld wordt dat ze ons leven op drastische wijze gaan veranderen. Dit biedt unieke kansen, maar brengt ook gevaren met zich mee.

De Baby Builder is een interactieve installatie waarmee je jouw eigen kind kunt ontwerpen middels genetische modificatie. Voorkom nare ziektes, verhoog de intelligentie en maak jouw kind extra sociaal en empathisch. Voor sommige mensen klinkt dit speculatieve toekomstscenario als een oplossing voor veel problemen, terwijl anderen vooral de gevaren zien. Wat jouw standpunt ook is, de Baby Builder daagt je uit om de ethische en morele vraagstukken die gepaard gaan met technologie onder ogen te komen.

Het doel van de Baby Builder is om een gesprek op gang te brengen over de implicaties van opkomende technologieƫn, in het bijzonder genetische modificatie, voordat deze onderdeel worden van ons dagelijks leven. Zo kunnen we streven naar de meest wenselijke toekomst.

Play video
Play video

Museum de Fundatie

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations