Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

The Human Trap

Een val specifiek ontworpen voor de mens.

The Human Trap — © Anouk van Weerlee

Een enorm ijzeren object met vlijmscherpe punten en een diameter van 1,80 meter. Geen berenval, maar een echt functionerende mensenval die geen onderscheid maakt in wie je bent.

De Mensenval

De val is speciaal ontworpen voor mensen en wachtend op het juiste moment om toe te slaan. Een object in een continue wachtstand, dat (hopelijk) nooit zijn enige doel vervult.

De val is een vertaling van de 'hypocrisie in de Nederlandse gastvrijheid, openheid of tolerantie' . Maar tegelijkertijd draagt het een universeel karakter en is het een directe vertaling van een ervaring en/of gevoel. Het gevoel van welkom zijn in het begin en andere verwelkomende goede dingen in het leven die overschaduwd worden door opdoemende andere bedoelingen en gevolgen.

De menselijke val is een werk dat zich durft uit te spreken. Een werk dat onmiddellijk een reactie of emotie oproept, dat je confronteert met zijn bestaan.Een werk dat het publiek actief betrekt en er misschien zelfs deel van maakt. Het stelt de vraag wat een werk kan zijn? Maar verkent ook de grenzen van wat een afstudeerwerk kan en mag zijn binnen de veilige muren van een (school)instelling.

Over Anouk van Weerlee

Anouk van Weerlee is een multidisciplinair conceptueel kunstenaar en theatermaker. Haar werk bewandelt een dunne lijn tussen humor en gruwelijkheid en brengt contrasterende thema's in harmonie. Ze is een maatschappelijke kunstenaar, waarbij het publiek onderdeel wordt van het werk.
Partners

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende