Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

(Archief) The Human Trap

Een val specifiek ontworpen voor de mens.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
The Human Trap — © Anouk van Weerlee

Een enorm ijzeren object met vlijmscherpe punten en een diameter van 1,80 meter. Geen berenval, maar een echt functionerende mensenval die geen onderscheid maakt in wie je bent.

De Mensenval

De val is speciaal ontworpen voor mensen en wachtend op het juiste moment om toe te slaan. Een object in een continue wachtstand, dat (hopelijk) nooit zijn enige doel vervult.

De val is een vertaling van de 'hypocrisie in de Nederlandse gastvrijheid, openheid of tolerantie' . Maar tegelijkertijd draagt het een universeel karakter en is het een directe vertaling van een ervaring en/of gevoel. Het gevoel van welkom zijn in het begin en andere verwelkomende goede dingen in het leven die overschaduwd worden door opdoemende andere bedoelingen en gevolgen.

De menselijke val is een werk dat zich durft uit te spreken. Een werk dat onmiddellijk een reactie of emotie oproept, dat je confronteert met zijn bestaan.Een werk dat het publiek actief betrekt en er misschien zelfs deel van maakt. Het stelt de vraag wat een werk kan zijn? Maar verkent ook de grenzen van wat een afstudeerwerk kan en mag zijn binnen de veilige muren van een (school)instelling.

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations