Zoeken

Sluit zoeken
The Embassy of Water

(Archief) Ontwerpen aan klimaat

met het OntwerpLab voor de klimaatrobuuste stad

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Casus 1: Brainport Industrie Campus — © Patrick Limpens

OntwerpLab voor de klimaatrobuuste stad is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Eindhoven, technische universiteit Eindhoven en waterschap De Dommel op het gebied van klimaatbestendig ontwerpen van de leefomgeving.

OntwerpLab voor de klimaatrobuuste stad

Het waterschap de Dommel, de gemeente Eindhoven en het Urban/Lab van de TU/e hebben de ambitie uitgesproken om samen te werken aan de ontwikkeling van een klimaatrobuust stedelijk bodem- en watersysteem in samenhang met de ontwikkeling van een hoogwaardig leefklimaat. Deze samenwerking heeft de afgelopen drie jaar plaatsgevonden in de vorm van het ‘OntwerpLab voor de Klimaatrobuuste Stad’.
Door middel van ontwerpend onderzoek is verkend wat het betekent om klimaatadaptatie als uitganspunt te hanteren voor stedelijke planvorming en wat dit kan opleveren voor de kwaliteit en leefbaarheid van de stad. Het is zaak om de gevolgen van klimaatverandering en vooral oplossingen hiervoor in onze leefomgeving nadrukkelijk op de agenda te krijgen bij overheden, ingenieursbureaus, woningcorporaties, ontwikkelaars, particulieren, ruimtelijke ontwerpers en bij studenten. Het doel is om kennis te genereren, die toegepast kan worden in het ontwerp en het proces van ruimtelijke ordening en deze kennis vervolgens te delen. Dit heeft geresulteerd in drie ontwerpstudies: 1. Brainport Industrie Campus, 2. Woonwijk 't Ven en 3. Internationale Knoop XL. En verdiepende onderzoeken, symposia en publicaties

Andere deelnemers

The Embassy of Water

Vorige Volgende

Andere deelnemers

The Embassy of Water