Zoeken

Sluit zoeken
It's in our Nature

(Archief) Are We There Yet?

Evolutie is een zooitje. Er is geen doel. Er zijn alleen maar vermenigvuldigde fouten en tijd.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
AWTY_audience — © Matthijs Immink

Are We There Yet? is een installatie waar beeld, geluid en tekst samenkomen. Het tempo is traag, hypnotiserend, er is ruimte om het besef van tijd en plaats te kwijt te raken. De beelden worden live gerenderd en blijven herhalen en veranderen waardoor elke bezoeker een eigen, unieke versie beleeft.

Evolutie is een zooitje. Er is geen doel. Er zijn alleen maar vermenigvuldigde fouten en tijd.

Variatie en herhaling zijn twee sleutelelementen in evolutie. En laten we het eens over evolutie hebben.

We bevinden ons op een uniek moment; evolutie was tot nu toe het gevolg van toeval en fouten. Maar met de ontwikkeling van genetica en AI hebben we voor het eerst tools die het evolutionaire proces kunnen sturen. Dat betekent dat we verantwoordelijkheid hebben voor het toekomstige leven, terwijl we zelf verouderd raken.

Are We There Yet? is een fysieke installatie in een fysieke ruimte. Het heeft beeld, geluid, een bepaald tempo en specifieke dimensies. Het heeft geen lengte, begin of einde. Beelden worden keer op keer getekend, met ruimte voor variatie en toeval, waardoor elke bezoeker een unieke versie van het stuk te zien krijgt. Beelden worden complexer gedurende de dag.

Scan de QR code op de expositie om de voice-over te beluisteren die ons middels drie verhalen vertelt over evolutie; het verhaal van de walvis, dat van het virus en AI. Het zal ons, mensen, herinneren aan onze plaats in evolutie en ecologie. Het zal ons helpen onze human-centered visie af te werpen.

Je bent nietig maar niet onbelangrijk.

Play video

AWTY_render — © Lux Nautilus

AWTY_expo — © Lux Nautilus

AWTY_render

Andere deelnemers

It's in our Nature

Vorige Volgende

Andere deelnemers

It's in our Nature