Zoeken

Sluit zoeken
It's in our Nature

(Archief) Herschept: wanneer men leven nabouwt in het lab

Hoe de mens leven herschept met de ontwikkeling van de synthetische cel

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Podcast Herschept — © Mies Loogman & Catalina Balcázar

Tien jaar lang bouwen onderzoekers in Nederland aan een synthetische cel in de hoop te ontdekken ‘hoe het leven werkt’. Waar het bij biotechnologie gaat over het verbeteren van bestaande levensvormen, hebben we het hier over het creëren van nieuwe levensvormen.

Laten we het hebben over het leven met of zonder synthetische cellen

Het is het gezamenlijke doel van ontwerpster Mies Loogman en het Rathenau Instituut om de complexiteit van de synthetische cel tastbaar te maken, zodat we het hier niet alleen maar met wetenschappers en experts over kunnen hebben, maar ook met jou. Want de synthetische cel gaat over grote vragen. Over ons bestaan en de manier waarop we met elkaar en met technologie samenleven. Over onze visies op wat leven is. En over onze toekomst.

Via twee wegen bieden wij de mogelijkheid om in gesprek te gaan over de synthetische cel. Ten eerste zal onze fysieke installatie in het Klokgebouw dienen als gesprekstarter. Kom langs en neem deel aan het gesprek. Welke vragen roept de synthetische cel bij jou op? Hoe zie jij de toekomst voor je met of zonder de synthetische cel?

Podcast Herschept

Ten tweede presenteren we onze podcastserie ‘Herschept’. In deze podcast onderzoekt designer Mies Loogman hoe de mens leven herschept via de ontwikkeling van de synthetische cel. Ze gaat op bezoek in het lab, is aanwezig bij expertbijeenkomsten en pluist alles uit om het spel rondom de synthetische cel te begrijpen. Om zo het verhaal achter de nieuwe technologie tastbaar en bespreekbaar te maken.

In de expositie kun je onderuitzakken en alvast aflevering 1 van de podcast beluisteren.

Play video
Recreating life with the synthetic cell — © Mies Loogman & Catalina Balcázar

Andere deelnemers

It's in our Nature

Vorige Volgende

Andere deelnemers

It's in our Nature