Zoeken

Sluit zoeken
Dutch Design Awards 2021

(Archief) FALSE MIRROR - ECLIPSE

Een wereld geboren in Virtual Reality, voortdurend groeiend en opnieuw vormgevend, met radicale vormen van ruimte, tijd en lichamen.

Dit project was onderdeel van DDW 2021

Als toekomstige mensen ooit in volledig virtuele werelden zullen leven, hoe zou hun leven er dan uitzien? False Mirror is een open en interactief virtual reality-project dat speculatief futurisme en het bewonen van virtuele ruimtes verkent.

Opkomende levensvormen voor toekomstige (post-)mensen

Als toekomstige mensen (of post-mensen) ooit in volledig virtuele werelden zullen leven, hoe zou hun leven er dan uitzien? False Mirror is een interactief virtual reality-project met een open einde, dat tot doel heeft speculatief futurisme en opkomende vormen van het bewonen van virtuele ruimte-tijden, als post-humans, te onderzoeken.

Dit lopende project begon in 2017 en breidde zich verdieping na verdieping uit om een ​​oneindige virtuele stad te creëren. Het resultaat is een unieke ervaring die speculatief ontwerp gebruikt om een ​​mogelijke toekomst voor te stellen die voortdurend groeit en zichzelf hervormt.

False Mirror ondergaat een radicale sociaal-technologische verandering, door de implementatie van nieuwe virtuele identiteiten en de creatie van een nieuw hoofdstuk, 'Eclipse' (2020-21). onbereikbaar in de echte wereld - door de barrières van taal, geografie en sociale hiërarchie uit de weg te ruimen.

False Mirror - Eclipse resulteert in meerdere uitkomsten: een Performance en een Hybrid Exhibition, waar bezoekers nieuwe toegangspoorten worden aangeboden om Eclipse te observeren en deel te nemen aan deze sociale ervaring.

Hybride tentoonstelling

Bezoekers kunnen kiezen welke entiteit ze willen belichamen in de virtuele wereld genaamd 'False Mirror': Alless, een wezen dat neigt naar orde met de neiging om zijn emoties tegen te werken door ruimtes en gereedschappen te creëren of Lena, een vloeiende vorm die geneigd is tot chaos die de natuurlijke krachten en dynamiek? Deze twee personages kunnen elkaar niet zien terwijl ze door verschillende bewustzijnsniveaus bewegen. Ze kunnen alleen sporen van elkaars aanwezigheid vinden, waardoor ze de innerlijke ruimte van de ander kunnen ontcijferen.
Bezoekers kunnen er ook voor kiezen om Birds te zijn, in de tentoonstellingsruimte en online (via FalseMirror.net), om zowel Alless als Lena te observeren en ermee te communiceren. De Bird-weergave geeft gebruikers een breder perspectief op de realiteit van False Mirror, terwijl ze vrij kunnen navigeren in deze wereld, hands-on. Daarnaast een Interactieve Website, die een breder publiek in staat stelt een dieper schouwspel van deze wereld te vatten.

Play video
Play video

Nichon Glerum

Live VR Performance at IDFA Festival 2020

Andere deelnemers

Dutch Design Awards 2021

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Dutch Design Awards 2021