Zoeken

Sluit zoeken
Dutch Design Awards 2021

Serres Séparées

Dining inside the greenhouse. — © Willem Velthoven for Mediamatic Amsterdam

Serres Séparées is een op covid-19 geïnspireerde uitbreiding van het restaurant van kunstcentrum Mediamatic. Serres aan de waterkant zijn omgetoverd tot privé diner ruimtes die het mogelijk maken om intiem en veilig te dineren tijdens de pandemie.

Intiem dineren in een "quarantaine" kasje

De kassen maakten al deel uit van kunstcentrum Mediamatic en dienden als tentoonstellingsruimte, als laboratorium om planten (met virussen) te onderzoeken en nog veel meer. Het comfort van de serres is verbeterd en de hele diner service is opnieuw ontworpen om tegelijkertijd contactloos, efficiënt en elegant te zijn.

In de Serres kun je veilig en intiem dineren, terwijl je toch onder de mensen bent. De ervaring biedt een interessante samensmelting van het publieke en het private en herinterpreteert het concept van "samenzijn" in een 1,5 meter samenleving. Met dit concept dat zich richt op wat mogelijk is in plaats van wat niet, heeft Mediamatic het voortouw genomen voor vele andere restaurants die op zoek zijn naar veilige en creatieve manieren om hun zaak te runnen tijdens de pandemie.

Play video

Over Stichting Mediamatic

Kunstcentrum in Amsterdam die focust op nieuwe ontwikkelingen in de kunst, wetenschap en biologie. Op dit moment focussen we ons op de natuur, biotechnologie, de zintuigen, en het hergebruik van afvalmateriaal.