Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Creative Holland Live#3: Bestemming buitenland

De LIVE bijeenkomst van Creative Holland

Dit project was onderdeel van DDW 2021
De camper van 'Embassy of Creativity'

Derde editie van een reeks sectorbijeenkomsten voor de Nederlandse creatieve industrie. In het kader van het programma Perspective in Design gaan publieke en private partijen tijdens de Dutch Design Week in gesprek over internationaliseren.

Creative Holland Live

Met Creative Holland Live organiseert de netwerkorganisatie Creative Holland een nieuwe reeks live bijeenkomsten voor en door de gehele sector. Het doel is om uiteenlopende partijen in een open setting bij elkaar te brengen om van elkaar te kunnen leren en elkaar te inspireren om ook eens over de grens te kijken. Zo blijven deelnemers en toeschouwers op de hoogte van relevante ontwikkelingen zoals nieuwe publieke regelingen. In de eerste twee edities ging het over digitaal ondernemen en de toegevoegde waarde van gezamenlijke presentaties. De registraties van die bijeenkomsten zijn online terug te kijken op de website van Creative Holland.

Creative Holland Live #3: Bestemming buitenland

Ben jij er klaar voor om impact te maken in het buitenland? Tijdens Creative Holland Live#3 gaan we het hebben over welke financieringsmogelijkheden er vanuit de overheid zijn om je te ondersteunen bij je internationale ambities. Welke internationale (design)beurzen doen er echt toe; kun je nou beter naar een beurs of mee op een handelsmissie? Waarvoor kun je eigenlijk aankloppen bij ambassades en consulaten? En hoe hebben andere creatieven hun eerste schreden gezet op het internationale pad. We praten o.a. met tafelgasten Kyra Roest van de ‘Embassy of Creativity’ over de beurs Cannes Lions, en met Carina Weijma, die als business developer van Creative Holland Duitsland aan het veroveren is (je kan aanhaken!) met het ‘City of Things’ programma

Na deze sessie weet jij hoe jij eerste stappen kan zetten en bij wie je voor wat aan kan kloppen!

Maar dat is niet alles. Na deze sessie is er een borrel. Hier krijg je de kans om contact te leggen met de aangesloten partijen van netwerk Creative Holland. Met deze contacten in je zak is het daarna nog makkelijker om de eerste internationale sprong te wagen.

Programma

15:30-16:45 Creative Holland Live#3 Panelsessie: Bestemming buitenland
16:45-19:00 Netwerkborrel

Deze derde editie is Creative Holland te gast bij het tweedaagse programma Perspective In Design op de Dutch Design Week. De bijeenkomst vindt op 20 oktober van 16.00 tot 18.30 uur plaats bij Galerie Margot en staat in het teken van het programma ‘Strategische Beurzen’ , dat ondersteund wordt door de overheid en haar uitvoerende organisaties.

Deze editie bestaat uit een panelsessie en een netwerkborrel. Partijen en bedrijven die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan het programma strategische beurzen zijn uitgenodigd om met elkaar in gesprek gaan over en hun licht te schijnen op de toekomst van de strategische beurs.
Wat is de meerwaarde van deze internationaal georiënteerde sleutelevenementen? Hoe zou de strategische beurs er post COVID-19 idealiter uitzien? Hoe vindt een creatieve ondernemer aansluiting bij dit programma en krijgt hij zicht op de mogelijkheden die geboden worden vanuit publieke regelingen?

Ervaringsverhalen delen, toekomstplannen smeden en grip geven op de betrokken publieke partijen, het komt allemaal voorbij in de derde editie.