Zoeken

Sluit zoeken
The Embassy of Water

Indirect Invisible Water

Een installatie om je water bewustzijn te vergroten

Indirect Invisible Water — © Timothy Liu

Met de installatie 'Indirect Invisible Water' nemen Studio Makkink & Bey, Carla Herrewijnen en Studio Corvers je mee in de onzichtbare en onvoorstelbare wereld van ons daadwerkelijke watergebruik. De installatie is gemaakt in opdracht van WaterSchool, met dank aan de Gemeente Rotterdam.

Direct en indirect watergebruik

‘Direct water’ is het water dat iedereen dagelijks in en om het huis gebruikt: bijvoorbeeld om te douchen, te wassen en het toilet door te spoelen. Dit water wordt in Nederland geproduceerd en het verbruik is zichtbaar en meetbaar.

'Indirect water' daarentegen is min of meer onzichtbaar. Je consumeert het als consument van producten die tijdens de productiecyclus water nodig hebben, producten die veelal van buiten Nederland komen. Voor de productie van bijvoorbeeld een kilo chocolade is meer dan 17.000 liter water nodig. De gemiddelde Nederlander heeft een aanzienlijke watervoetafdruk en verbruikt bijna twee keer zoveel water als de gemiddelde wereldburger.

Waterbewustzijn

De installatie INdirectly INvisible Water, die te zien is bij de Embassy of Water in het Designhuis, wil ons bewustzijn van water vergroten, vooral als het gaat om ons indirecte gebruik ervan. De makers zullen dagelijks een workshop geven. Deelnemers kunnen hun persoonlijke watervoetafdruk meten, analyseren uit welk 'type' water die voetafdruk bestaat en discussiëren hoe je je watervoetafdruk kunt verminderen.

Over WaterSchool .

WaterSchool, een zelf geïnitieerd project van Studio Makkink & Bey, is een speculatieve school ontworpen en georganiseerd rond water als essentieel materiaal, onderwerp en sociaal & politiek fenomeen. Waterschool is te zien in tentoonstellingen & bouwt tegelijkertijd aan curriculum en architectuur.
Visitor mode