Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) content / content

Design’ with others.

Dit project was onderdeel van DDW 2021

Met de voeten in de praktijk, met verdiepende gesprekken en publicaties, verkennen we progressieve cultuur. Onomatopee, i.s.m. verschillende partners zoals Design Academy Eindhoven en Design Biënnale Istanbul, presenteert tentoonstellingen, lezingen, en meer.

Toekomstperspectief door de blik van anderen: hands-on en verdiepend.

De uitdaging om in engagement met anderen te ontwerpen, is de uitdaging die Onomatopee voorlegt. Onomatopee’s projecten bestaan in een combinatie van werk van denkers en doeners, wat zich toont in publiek programma en publicaties. Deze Design Week presenteert ze een variëteit van geëngageerde stemmen waar ze mee werkt. Wat deze stemmen bindt, is de inclusie van anderen in een empathische werkwijze, waarin je zeggenschap deelt. Dit verruimt creativiteit en maakbaarheid. Graag introduceren we een aantal projecten en betrokkenen.

En meer...

Onomatopee 148.3 Modus Host trapt af tijdens de Dutch Design Week 2021 met de eerste in een jaarlange serie van kleine exposities van ‘expanded fashion practicioners’. De eerste is gewijd aan Daniel and Siralee Caufield-Sriklad.

Welke voorwaarden en tools zijn nodig om een succesvolle langdurige samenwerking tussen designers en locale gemeenschappen te realiseren? Onomatopee 205, A place to stay, practicing embedded design, analyseert het. In de expositie zijn een aantal aansprekende publicaties en reflecties te zien op designpraktijken, gemaakt gedurende een jaren lange betrokkenheid van DAE bij het recent in het Werelderfgoed opgenomen Veenhuizen. Daarnaast wordt door verdieping zichtbaar wat de meerwaarde embedded design is.

Onomatopee 209, Empathy Revisited, Designs for more than one is gemaakt tijdens Covid en andere serieuze maatschappelijke veranderingen en blikt terug op de 2021 Istanbul Design Biënnale. Designers maakten zich sensitieve, diplomatieke en soms therapeutische competenties eigen, met als doel verbinding te maken met elkaar, maar ook de wereld om ons heen; met andere soorten, met de aarde, water en zelfs het universum. Hoe kunnen we met zorg en empathie verbinding aangaan, als makers, als inwoners, als mensen.

Doe mee!