Zoeken

Sluit zoeken
The Embassy of Water

(Archief) Schaduwgevels / Modulair Cactus gevel Element

De koningin van de hitte, de Cactus, maakt haar eigen schaduw.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Cactus facade element — © Rien Meulman

De koningin van de hitte, de Cactus, maakt haar eigen schaduw. Tussen de ribben is het een stuk koeler dan aan de uiteinden. Dit inspireerde tot het ontwerpen van een modulair gevelsysteem om schaduw op je gevels te creëren en zo hittestress tegen te gaan.

Cactus gevel elementen geven verkoelend effect waardoor hete steden en gevels koel blijven.

Het Cactus Element is geïnspireerd op ....de cactus. Alle hobbels en bobbels, ribben en uitstulpingen die een cactus heeft zorgen dat ze in een warme omgeving goed kunnen overleven. Tussen de ribben ontstaat namelijk schaduw. De cactus wekt dus zijn eigen schaduw op door zijn vorm. Meer planten doen dit. Dit gevel element is daarop geïnspireerd. Het gevel element creëert extra schaduw door zijn vorm. En daarnaast hebben we natuurlijk ook onderzoek gedaan naar planten. Zoals sedums en succulenten.

De succulenten in het element kunnen goed tegen hitte & droogte en vriestemperaturen.

Dit gevelelement is om meerdere redenen uniek. Het element is zo vormgegeven dat ze plat vervoerd kan worden en zelf in elkaar te zetten is als je dat wilt. Daarnaast hebben we de mogelijkheden onderzocht om met recyclebaar materiaal te werken en dat kan. Ook kunnen de elementen na gebruik weer opnieuw de keten in.

Cactus facade element with Semper viva — © Eva Broekhuijse & Rien Meulman

Cactus facade element — © Eva Broekhuijse

Andere deelnemers

The Embassy of Water

Vorige Volgende

Andere deelnemers

The Embassy of Water