Zoeken

Sluit zoeken
The Embassy of Water

(Archief) Aquatecture

Een modulair wateropvangsysteem

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Aquatecture Detail — © Angeline Swinkels

68% van de wereldbevolking zal in in 2050 in de stad leven (un.org). De vraag naar water zal in die gebieden stijgen waardoor de druk op watersystemen zal groeien. De vraag hoe we ons water anders kunnen beheren leidde Shaakira Jassat om de stedelijke architectuur te verrijken met Aquatecture.

Het Aquatecture Systeem

Aquatecture is een compact en modulair wateropvangsysteem dat is ontworpen om tijdens de regen water/vallend regenwater in de stedelijke omgeving op te vangen. Het kan als gevelpaneel op gebouwen worden geïnstalleerd, waardoor waterwinning een geïntegreerd element van het gebouw wordt. Het kan ook worden gebruikt als vrijstaande elementen in landschappen en biedt wateroogststations op verschillende knooppunten in steden. Aquatecture stimuleert een gemakkelijkere en nauwere betrokkenheid tussen mensen en hun dagelijkse watervoorraden.

Hoe werkt het?

Dit paneel is ontworpen om water op te vangen. Door de verticale plaatsing van de panelen wordt het regenwater dat over de open structuur druppelt opgevangen en afgevoerd naar een opslagtank. Dit water kan teruggepompt worden in het grijswatersysteem van een gebouw. Gefilterd grijs water kan worden hergebruikt voor de tuin, het toilet spoelen of de was doen. Het uiteindelijke doel is om van het opgevangen water drinkwater te maken en gebouwen als zelfstandige waterknooppunten in het stadslandschap te laten fungeren.

Groei Mogelijkheden

Het project zoekt samenwerkingen met gemeenten en overheden om met gebundelde krachten de uitdagingen op het gebied van stedelijk waterbeheer van vandaag en de toekomst te overwinnen. Aquatecture is wereldwijd toepasbaar en de volgende stappen zijn het ontwikkelen en opschalen van de waterdamp-opvangtechnologie zodat de panelen meer impact kunnen hebben in bijvoorbeeld Azië of woestijnlanden. Aquatecture Compact Rain Harvesting System wordt momenteel op ware grote getest in Zuid-Afrika en Nederland. Het project is op zoek naar partners in bedrijfsontwikkeling en individuen of organisaties die willen bijdragen door middel van ontwikkelingsfinanciering, investeringen of donaties om een consistente en grondige productontwikkeling en uiteindelijk productie en toepassing te garanderen.

Play video

Aquatecture Full Scale Pilot Cape Town — © Yazeed Hothey

Aquatecture Full Scale Pilot Eindhoven — © Angeline Behr

Andere deelnemers

The Embassy of Water

Vorige Volgende

Andere deelnemers

The Embassy of Water