Zoeken

Sluit zoeken
Asja Radakovic

Dear Fast Fashion is een politieke aanpak tegen de vervuiling van de fast fashion-industrie. We zijn allemaal bekend met de onethische manieren waarop deze industrieƫn functioneren. Daarom stel ik me dit werk graag voor als het tegenovergestelde van wat we weten over fast fashion.

Verkleining van de kloof tussen mode en natuur. Politieke reactie op vervuilende fast fashion.

Asja Radakovic stelt dit werk graag voor als het tegenovergestelde van wat we weten over fast fashion. In haar werk kunnen mode en natuur naast elkaar leven. De levende planten complementeren de jurk. De jurk ziet in ruil daarvoor een hoge waarde voor de natuur terug. De jurk is geen vorm van vernietiging van het milieu, maar biedt ruimte om de natuur mooi en gezond te laten groeien.
Planten worden meestal ingekaderd als een organische vorm, maar in dit geval zijn planten ook een vorm van materialiteit. Daarmee wordt de functie van planten verlegd en wordt er gekeken naar hoe de natuur kan worden ingezet i.p.v. het te laten voor wat het is.
Het werk bevraagd de verhouding van mode en de natuur. Wie veroorzaakt nou echt schade aan ons milieu? Is het de industrie of de consument? En hoe gaat het verder met onze toekomst als we niet snel genoeg ingrijpen? Het werk toont aan dat er vraag is naar verandering op het gebied van materiaalkeuze en biedt daarom een alternatief aan door de kloof tussen mode

Over Asja Radaković

Mijn ambities liggen bij mode en natuur. Bij het onderzoeken van de relatie tussen mode en natuur, heb ik ontdekt dat de kloof tussen de twee erg groot is. Daarom werk ik eraan om de natuur als materiaal te beschouwen in de hoop meer groene voorzieningen te creƫren in de modewereld.

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende