Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

(Archief) Dear Fast Fashion

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Asja Radakovic

Dear Fast Fashion is een politieke aanpak tegen de vervuiling van de fast fashion-industrie. We zijn allemaal bekend met de onethische manieren waarop deze industrieën functioneren. Daarom stel ik me dit werk graag voor als het tegenovergestelde van wat we weten over fast fashion.

Verkleining van de kloof tussen mode en natuur. Politieke reactie op vervuilende fast fashion.

Asja Radakovic stelt dit werk graag voor als het tegenovergestelde van wat we weten over fast fashion. In haar werk kunnen mode en natuur naast elkaar leven. De levende planten complementeren de jurk. De jurk ziet in ruil daarvoor een hoge waarde voor de natuur terug. De jurk is geen vorm van vernietiging van het milieu, maar biedt ruimte om de natuur mooi en gezond te laten groeien.
Planten worden meestal ingekaderd als een organische vorm, maar in dit geval zijn planten ook een vorm van materialiteit. Daarmee wordt de functie van planten verlegd en wordt er gekeken naar hoe de natuur kan worden ingezet i.p.v. het te laten voor wat het is.
Het werk bevraagd de verhouding van mode en de natuur. Wie veroorzaakt nou echt schade aan ons milieu? Is het de industrie of de consument? En hoe gaat het verder met onze toekomst als we niet snel genoeg ingrijpen? Het werk toont aan dat er vraag is naar verandering op het gebied van materiaalkeuze en biedt daarom een alternatief aan door de kloof tussen mode

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations