Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The Greater Number Sessions #2: Things that Matter

Een lezing op zondag 17-11 om 10.00 over de relatie tussen mens en product, en hoe je waarde ontwerpt. Locatie: MU Hybrid Art House.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Nienke Hoogvliet voor Circulair Warenhuis — © Cassander Eeftinck Schattenkerk

Nu we alle mogelijke producten binnen handbereik hebben, wat doet dat met onze afweging van wat waardevol is en wat niet?

Programma Things that Matter session

De opkomst van massaproductie in de 20e eeuw heeft ervoor gezorgd dat de verbondenheid met onze spullen is veranderd. Als iets niet meer werkt, vervangen we het. Als iets niet meer nodig is, gooien we het weg. Repareren is vaak duurder dan nieuw kopen. Deze mentaliteit heeft de manier waarop we producten en objecten waarderen én gebruiken drastisch veranderd.

Gelukkig wordt er hard gewerkt aan nieuwe, duurzame materialen en productieprocessen om bestaande producten te verduurzamen. Dit maakt de productie duurzamer, maar moet er daarnaast niet ook meer aandacht komen voor de manier waarop omgaan met objecten? Nu we zoveel producten binnen handbereik hebben, wat doet dat met onze afweging of iets waardevol is of niet?Things that Matter gaat over de relatie tussen mens en product, en is tijdens DDW een expositie in de nieuwe locatie Microlab Hall (Strijp-S).

Op zondag 17 oktober is er een lezing speciaal bij de tentoonstelling, met met oa:

- Nienke Hoogvliet
- Circulair Warenhuis
- Elisa van Joolen
- Christien Meindertsma & Joel Gethin Lewis

De lezing wordt gemodereerd door Tracy Metz.

Locatie: MU Hybrid Art House, Torenallee 40-06, 5617 BD Eindhoven

De voertaal is ENGELS.