Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Theatrale Talkshow De Leken met o.a. Floris Alkemade

Hoe gebouwen ons leven beïnvloeden

Dit project was onderdeel van DDW 2021
De Leken — © © Vormgever campagnebeeld: Willem Popelier

Op 20 oktober schuift de ambassadeur van het DDW festival aan bij De Leken in Het Parktheater. Voormalig Rijksbouwmeester en Zomergast Floris Alkemade laat onder leiding van theatermaker Oscar Kocken zijn inspirerende licht schijnen op de toekomst van onze leefomgeving.

Gasten

Ook de Eindhovense belevingsarchitect Renée Scheepers, de Eindhovense stadsdichter & singer-songwriter Iris Penning, celliste Mirthe de Jonge, ex-dakloze Ron Vogels én Abt Bernardus van het klooster Koningshoeve delen hun visies, om zo in een programma vol interviews, muziek, poëzie en preken samen tot een nieuwe vormgeving van onze toekomst te komen.

Jaar van het Brabants Kloosterleven

De Leken is een programma in het kader van het Jaar van het Brabants Kloosterleven, waarin filosofen, wetenschappers, kunstenaars, muzikanten, dichters, activisten, idealisten, denkers, doeners én kloosterlingen samen zoeken naar nieuwe antwoorden op de vraag hoe we wij ons leven anno 2021 willen vormgeven en hoe we de toekomst graag tegemoet willen gaan.

Floris Alkemade

Floris Alkemade (Sint-Oedenrode 1961) is architect en sluit deze zomer na zes jaar zijn functie als Rijksbouwmeester af. Vanuit die rol begeleidde hij de grote verbouwing van Huis ten Bosch, het woonpaleis van Koning Willem-Alexander, maar gaf hij vooral gevraagd en ongevraagd adviezen op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Namens het College van Rijksadviseurs publiceerde hij Panorama Nederland, een toekomstperspectief voor de inrichting van Nederland, met als hoofdthema’s water, boerenland, verstedelijking en duurzame energie. Tijdens de coronacrisis verscheen zijn essay De toekomst van Nederland: de kunst om van richting te veranderen. Floris Alkemade is benoemd tot ambassadeur van de Dutch Design Week 2021, die dit jaar duurt van 16 tot 24 oktober.