Zoeken

Sluit zoeken
It's in our Nature

Zeefier : natural dyes made from seaweed

Natuurlijke verf gemaakt van zeewier.

Bladderwrack_dye — © Lizzy Zaanen

Zeewier heeft geen landbouw grond of zoetwater nodig om te groeien. Het zuivert CO2 en produceert zuurstof. De textielindustrie is de, op twee na, meest vervuilende industrie ter wereld: er zijn drastische verbeteringen nodig. De natuurlijke kleuren van Zeefier dragen bij aan de nodige verandering.

Zeefier wil de wereld op een verantwoorde kleur geven.

Ontwerpster Nienke Hoogvliet startte in 2014 met haar zeewieronderzoek naar duurzame alternatieven voor de textielindustrie. Sindsdien werkt ze aan projecten als SEA ME en de SEA ME Collection om de potentie van zeewierverf te bewijzen. Na jarenlang onderzoek te hebben gedaan op ambachtelijke wijze, bundelde ze de krachten met Anne Boermans om deze processen op te schalen en Zeefier op te richten.

Zeefier maakt natuurlijke verf voor textiel op basis van 100% zeewier en zeewier afvalstromen. De processen worden opgeschaald om ze beschikbaar te maken voor de hele industrie, met als doel zoveel mogelijk synthetische kleurstoffen te vervangen.

Over Zeefier Zeefier

Zeefier maakt natuurlijke verf uit zeewier.

Zeefier < Zee (Sea) – Fier (Proud) < Ζέφυρος [Zéphyros]

Zeefier wil laten de textiel industrie laten zien dat zeewier een prachtige grondstof is voor natuurlijke verf en veel schadelijke synthetische verfstoffen kan vervangen.
Bladderwrack_dye_close-up — © Lizzy Zaanen