Zoeken

Sluit zoeken
The Embassy of Water

(Archief) Minitopia

De vrijheid om je eigen woonwens te realiseren


Dit project was onderdeel van DDW 2021

Onder de noemer Minitiopia realiseert Rezone woonlocaties waar ruimte is voor vrijstaande (zelfgebouwde) woningen met een kleine footprint, losjes geplaatst in een landschapstuin. Dat resulteert in duurzame woonvormen die compact, flexibel, kant en klaar of modulair zijn.

Toekomstbestendige woonoplossingen

Minitopia laat zien dat wonen anders kan: goedkoper, flexibeler, duurzamer en met een uniekere beeldtaal.

De waterhuishouding van een gebied is erg bepalend voor hoe je er woont. Op Minitopia-locaties zijn de riool- en watersystemen zelf aangebracht, zodat deze aangepast kunnen worden aan het terrein en de flexibele en circulaire manier van wonen. Bij Minitopia in ‘s-Hertogenbosch is er bijvoorbeeld maar één wateraansluiting aangelegd die door drainagebuizen in de terpen vertakt is over het terrein. De bewoners hebben geen losse reguliere meters. Het regenwaterriool is zelfgemaakt en omgezet naar het vuilwaterriool.

Minitopia-locatie Buurtschap Te Veld in Eindhoven is momenteel in aanbouw. Er is ruimte voor honderd eigenzinnige, kleine woonvormen. Het buurtschap bouwt voort op de bestaande groene omgeving en voegt veel bomen toe. De woningen worden gemaakt van veelal natuurlijke materialen en staan midden in het landschap: grote ‘tuinen’ die je deelt met de rest van de buurt.

Andere deelnemers

The Embassy of Water

Vorige Volgende

Andere deelnemers

The Embassy of Water